open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
5/3060-18/163А

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ


79014, м. Львів, вул. Личаківська, 128


ПОСТАНОВА

07.12.06 Справа№ 5/3060-18/163А

Господарський суд Львівської області в складі

головуючого-судді Мартинюка В.Я.

при секретарі судового засідання Колтун Ю.М.

у відкритому судовому засіданні у м.Львові

розглянувши справу за позовом

Державної податкової інспекції (надалі ДПІ)

у Галицькому районі м. Львова


до

Товариства з обмеженою відповідальністю (надалі ТзОВ) „Любава-4”


про

припинення юридичної особи

з участю представників:

від позивача – ххххх–старший державний податковий інспектор (довіреність за №790/10-007 від 20.01.2006 року);

від відповідача з‘явились учасники (засновники) товариства –хххххх.


ВСТАНОВИВ:


що ДПІ у Галицькому районі м. Львова звернулася до господарського суду з позовом про припинення юридичної особи –суб‘єкта підприємницької діяльності ТзОВ „Любава-4”.

Підставами позову є не подання відповідачем обов’язкової податкової звітності протягом року.

Представник позивача в судовому засіданні позовні вимоги підтримав, просить позов задоволити.

Відповідач явку повноважного представника в судове засідання не забезпечив, хоча був повідомлений за юридичною адресою вказаною у довідці Головного управління статистики у Львівській області за №20-09/1638 від 29.06.2006 року.

Засновники в судовому засіданні пояснили, що товариство вже не працює понад два роки.


Заслухавши представників позивача та засновників відповідача, розглянувши матеріали справи, дослідивши надані докази, суд даючи правову оцінку спірним правовідносинам виходив з наступного.

Згідно з матеріалами справи юридична особа ТзОВ „Любава-4” зареєстрована 31.08.1992 року та переєрестрована Шевченківською районною адміністрацією м. Львова 26.12.1995 року підтвердженням чого є Свідоцтво про державну перереєстрацію господарського формування.

Згідно довідки за №20-09/1638 від 29.06.2006 року відповідач перебуває на обліку у Головному управлінні статистики у Львівській області.

Згідно акту за № 5 від 29.09.2006 року, ТзОВ „Любава-4” не подає податкову звітність, пов‘язану із нарахуванням та сплатою податків з травня 2004 року, у зв‘язку з чим порушує п.2 ст.9 Закону України „Про систему оподаткування” від 25.06.1991 року, з наступними змінами та доповненнями, щодо обов‘язків платника податків і зборів подавати податковому органу декларації, бухгалтерську звітність та інші документи й відомості, пов‘язані з обчисленням і сплатою податків і зборів.

Як вбачається із Довідки позивача відповідач станом на 13.06.2006 року, заборгованості зі сплати податків, зборів (обов‘язкових платежів) не має.

Згідно з довідки ДПІ у Галицькому районі м. Львова дані про відкриті рахунки в установах банків для ТзОВ „Любава-4” відсутні.

Відповідно до вимог ч.2 ст.38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців” однією з підстав для постановлення судом рішення щодо припинення юридичної особи є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

За таких обставин, господарський суд вважає, що позовні вимоги підставні і обґрунтовані, а тому адміністративний позов належить задоволити.


Щодо судових витрат, то у відповідності до вимог ст.94 КАС України, зокрема, частин 2 та 3, судові витрати у формі судового збору, з відповідача не належить стягувати.


Керуючись ст.ст. 21, 69, 70, 160-163 КАС України, суд –


П О С Т А Н О В И В :


1. Позов задовольнити.

2. Припинити діяльність юридичної особи –Товариства з обмеженою відповідальністю „Любава-4”, код ЄДРПОУ 13840533.

2. Копії постанови надіслати сторонам, державному реєстратору –Головному управлінню статистики у Львівській області.

3. Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, встановленого цим Кодексом, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, встановлений цим Кодексом, постанова набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи. Якщо строк апеляційного оскарження буде поновлено, то вважається, що постанова суду не набрала законної сили.

4. Заява про апеляційне оскарження та апеляційна скарга подаються до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції. Заява про апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.





Суддя Мартинюк В.Я.

Джерело: ЄДРСР 334699
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку