open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
5/3046-11/362А

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ


79014, м. Львів, вул. Личаківська, 128


УХВАЛА

05.12.06 Справа№ 5/3046-11/362А


Суддя Сало І.А.

При секретарі судового засіданні Боржієвській Л.А.

По справі:

За позовом: Державної податкової інспекції у Галицькому районі м.Львова, м. Львів

До відповідача: ЗАТ Страхової компанії “Синдек”, м.Львів

Про припинення юридичної особи суб”єкта підприємницької діяльності


В судовому засіданні взяли участь представники:

Від позивача: Демідюк –предст. Довіреність № 4059110-007 від 02.03.2006р.

Від відповідача: не з»явився

Суть спору:

Ухвалою господарського суду Львівської області від 09.11.2006р. відкрито провадження у адміністративній справі за позовом Державної податкової інспекції у Галицькому районі м.Львова про припинення юридичної особи - суб”єкта підприємницької діяльності ЗАТ Страхової компанії “Синдек” (м.Львів, вул.Смерекова,2) внаслідок порушення останнім п. 16.4 ст. 16 Закону України “Про оподаткування прибутку підприємств” від 22.03.1997р. щодо обов”язку суб”єктів підприємницької діяльності подавати податковому органу у встановлені строки звітність незалежно від виникнення в цьому періоді податкових зобов”язань. Факт неподання звітності з лютого 2005року позивач підтвердив актом перевірки від 02.10.2006року № 24.

Однак, в процесі розгляду справи, суд виявив, що Львівська філія Акціонерного товариства закритого типу “Страхова компанія “Синдек” не наділена правом юридичної особи, що підтверджено довідкою ЄДРПОУ № 11558/04 від 22.09.2004року. Згідно Положення про Львівську філію Акціонерного товариства закритого типу “Стразової компанії “Синдек” Товарисво зареєстроване Печерською районною державною адміністрацією м.Києва (свідоцтво про державну реєстрацію від 12.11.1997року, реєстраційний номер 20488, ідентифікаційний код 25285050 за адресою: м.Київ, пров.Кутузова, 4/2). Товариство є юридичною особою. Однак, п.1.3 Положення зазначає, що філія є відокремленим підрозділом Товариства без права юридичної особи.

З огляду на викладене, враховуючи п.6 Перехідних положень Кодексу адміністартивного судочинства, яким зазначено що до початку діяльності окружного адміністративного суду адміністративні справи підвідомчі господарським судам відповідно до господарського Кодексу україни1991року вирішуються відповідним господарським судом за правилами КАСУ. При цьому підсудність таких справ визначається Господарським процесуальним кодексом України.

Ст. 1 ГПК України надає право на звернення до господарського суду підприємства та організаціям усіх форм власності майна і організаційних форм як України, так і за інших держав, що мають статус юридичної особи. Тобто, якщо юридична особа вважає, що її право чи охоронюваний законом інтереспорушений, то вона має юридичну можливість звернутися до господарського суду відповідно до встановленої Господарським процесуальним кодексом України підвідомчості господарських судів.

Враховуючи вищезазначене, суд припиняє провадження у даній справі на підставі п.1 ст. 80 ГПК України так як даний спір не підлягає вирішенню в господарських судах України.

Керуючись п.6 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України, п.1 ст. 80 ГПК Ураїни

суд, -

У Х В А Л И В:


Провадження у справі припинити.

Суддя Сало І.А.

Джерело: ЄДРСР 334695
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку