open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
5/3031-29/274а

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ


79014, м. Львів, вул. Личаківська, 128


ПОСТАНОВА

11.12.06 Справа№ 5/3031-29/274а


За позовом:

Державної податкової інспекції у Галицькому районі м. Львова, м. Львів,

до відповідача:

Товариства з обмеженою відповідальністю „Хедер”, м. Львів,

про:

припинення юридичної особи.

Суддя М. Синчук

За участю представників:

позивача:

Рождественська Л.П. – дов. від 31.01.2006 р. №1615/10-007,

відповідача:

не з’явився.

На розгляд Господарського суду Львівської області подано позов Державної податкової інспекції у Галицькому районі м. Львова до товариства з обмеженою відповідальністю „Хедер” про припинення юридичної особи. Ухвалою від 07.11.2006 р. провадження у справі відкрито, позовну заяву прийнято до розгляду, судове засідання призначено на 20.11.2006 р. Розгляд справи відкладено на 11.12.2006 р.

В судовому засіданні 11.12.2006 р. представник позивача вимоги, викладені в позовній заяві, підтримав повністю, пояснив, що відповідач в порушення вимог ст. 9 Закону України “Про систему оподаткування” не подає податкової звітності з лютого 2005 р.

В судове засідання представник відповідача не з’явився, проти позову у встановленому порядку не заперечив.

Проаналізувавши матеріали справи, вислухавши представника позивача, суд встановив наступне.

Товариство з обмеженою відповідальністю “Хедер” зареєстровано як суб’єкт господарської діяльності Управлінням промисловості та підприємництва Львівської міської ради 13.06.2003 р. №18842.

Відповідно до Акта ДПІ у Галицькому районі м. Львова №15 від 02.10.2006 р. відповідач з лютого 2005 р. не подає податкової звітності. Як вбачається із матеріалів справи, відповідач заборгованості перед бюджетом не має.

При прийнятті рішення суд виходив з наступного.

Частиною 1 ст. 238 Господарського кодексу України передбачено, що за порушення встановлених законодавчими актами правил здійснення господарської діяльності до суб'єктів господарювання можуть бути застосовані уповноваженими органами державної влади або органами місцевого самоврядування адміністративно-господарські санкції, тобто заходи організаційно-правового або майнового характеру, спрямовані на припинення правопорушення суб'єкта господарювання та ліквідацію його наслідків.

Відповідно до ст. 247 Господарського кодексу України, у разі здійснення суб'єктом господарювання діяльності, що суперечить закону чи установчим документам, до нього може бути застосовано адміністративно-господарську санкцію у вигляді скасування державної реєстрації цього суб'єкта та його ліквідації.

ЗХедерно з ч. 2 ст. 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців”, підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов’язано з банкрутством юридичної особи, є, зокрема, неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Відповідачем не представлено суду доказів про подання до органів державної податкової служби документів податкової звітності зХедерно з вимогами законодавства. Цей факт свідчить про те, що відповідач, будучи суб’єктом підприємницької діяльності, не дотримується приписів законодавства щодо інформування контролюючих органів про результати власної господарської (підприємницької) діяльності, зокрема не подає у встановленому порядку та у визначені терміни податкову звітність.

Враховуючи наведене, суд прийшов до висновку про обгрунтованість позовних вимог і вважає, що позов підлягає задоволенню.

Керуючись ст. 9 Закону України “Про систему оподаткування”, ч. 15 ст. 58, ст.ст. 59, 60, 238, 247 Господарського кодексу України, ст. 36, 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців”, ст.ст. 158, 159, 161, 162, 163 КАС України, Господарський суд Львівської області


П О С Т А Н О В И В:


1. Позов задоволити повністю.

2. Припинити державну реєстрацію юридичної особи –товариства з обмеженою відповідальністю “Хедер” (адреса: вул. Трильовського, 22/10, м. Львів, Львівська область, 79000; код ЄДРПОУ 32484529).

3. Зобов’язати засновників товариства з обмеженою відповідальністю “Хедер” здійснити заходи, пов’язані з ліквідацією суб’єкта господарювання у встановленому законом порядку і в тримісячній строк подати органу державної реєстрації документи відповідно до ст. 36 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців”.

4. Стягнути з товариства з обмеженою відповідальністю “Хедер” (адреса: вул. Трильовського, 22/10, м. Львів, Львівська область, 79000; код ЄДРПОУ 32484529) 3,40 грн. в доход державного бюджету.


Постанова набирає законної сили в порядку, передбаченому ст. 254 КАС України.

Постанову може бути оскаржено в порядку, передбаченому Розділом IV КАС України.


Суддя Синчук М.М.

Джерело: ЄДРСР 334694
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку