open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
2/1646-22/371а

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ


79014, м. Львів, вул. Личаківська, 128


ПОСТАНОВА

14.12.06 Справа№ 2/1646-22/371а


за позовною заявою Управління Пенсійного фонду України в Старосамбірському районі районі Львівської області, м.Старий Самбір

до відповідача Редакції народного часопису „Прикарпаття”, м.Старий Самбір

про стягнення 20447,74 грн.


Суддя М.Желік

при секретарі О.Дімітровій

Представники

Від позивача: Адамчук О.Я. –головний спеціаліст-юрисконсульт

Від відповідача: не з”явив.


Розглядається адміністративний позов Управління Пенсійного фонду України у Старосамбірському районі районі Львівської області, м.Старий Самбір до Редакції народного часопису „Прикарпаття”, м.Старий Самбір про стягнення 20447,74 грн.

Ухвалою суду від 25.10.2006 року відкрито провадження у справі, попереднє судове засідання призначено на 28.11.2006 року. 28.11.2006р. в судовому засіданні оголошена перерва до 14.12.2006р.

У відповідності до ч. 4 ст. 11 КАС України, судом вживались заходи для встановлення всіх обставин справи, виявлення та витребування доказів з власної ініціативи. У відповідності до ст. 71 КАС України справа слухається за наявними у ній матеріалами.

Представникам сторін роз’яснено їх права згідно зі ст. ст. 49, 51 КАС України.

У судовому засіданні представник позивача позов підтримав з мотивів зазначених у позовній заяві, подав заяву про збільшення розміру позовних вимог, а саме окрім вимог зазначених у позовній заяві наполягав на стягненні з відповідача заборгованість по страхових внесках, подав уточнений розрахунок позовних вимог, просить позов задовольнити. Відповідач в судове засідання явку повноважного представника забезпечив, пояснення по суті позовних вимог не долучив, проти позову не заперечив, доказів погашення заборгованості не представив.

Проаналізувавши матеріали справи в їх сукупності, заслухавши пояснення представників сторін, суд встановив наступне.

Редакції народного часопису „Прикарпаття” (надалі відповідач) зареєстрований в управлінні Пенсійного фонду України в Пустомитівському районі, як страхувальник в розумінні платника страхових внесків на загальнообов”язкове державне пенсійне страхування.

Згідно п.6 ст.20 Закону України “Про загальнообов”язкове державне пенсійне страхування” №1058-ІV від 09.07.2003р. страхувальники зобов”язані сплачувати страхові внески, нараховані за відповідний базовий період, не пізніше ніж через 20 календарних днів із дня закінчення цього періоду.

Відповідач впродовж червня –листопада 2006р. року вищенаведені страхові внески сплачував частково і згідно поданих розрахунків страхових внесків на загальнообов”язкове державне пенсійне страхування відповідач станом на 23.11.2006р. у відповідності до уточненого розрахунку суми боргу, заборгував Пенсійному фонду України 23948,85 грн.

Боржник обрав особливий спосіб оподаткування - єдиний податок . Згідно ст. ст. 14 та 55 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" страхувальниками та відповідно платниками страхових внесків до Пенсійного фонду є роботодавці: підприємства, установи, організації, незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання створені відповідно до законодавства, які мають окремий баланс і самостійно ведуть розрахунки із застрахованими особами, фізичні особи - суб"єкти підприємницької діяльності та інші особи (включаючи юридичних та фізичних осіб - суб'єктів підприємницької діяльності, які обрали особливий спосіб оподаткування (фіксований податок, єдиний податок, фіксований сільськогосподарський податок, придбали спільний торговий патент), які використовують працю фізичних осіб на умовах трудового договору або на інших умовах, передбачених законодавством, або за договором цивільно-правового характеру.

У п. З, 4 ст. 18 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" вказано, що страхові внески є цільовим загальнообов'язковим платежем, який справляється на всій території України в порядку, встановленому цим Законом. Страхові внески не включаються до складу податків, інших обов'язкових платежів, що складають систему оподаткування. На ці внески не поширюється податкове законодавство. Тому незалежно від того, яку систему оподаткування обрав боржник, як суб"єкт підприємницької діяльності, він повинен сплачувати страхові внески на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування на загальних підставах.

Враховуючи наведенне, відсутність заперечнь з боку відповідача, суд, вважає, що позовні вимоги обгрунтовані та підлягають до задоволення.

Керуючись ст.ст. 2, 11, 69-71, 86, 161-163 КАС України, суд, -


ПОСТАНОВИВ:


1. Позов задовольнити повністю.

2. Стягнути з Редакції народного часопису „Прикарпаття” (м.Старий Самбір, вул.Коцюбинського,6, код ЄДРПОУ 02473852) на користь Управління Пенсійного фонду України в Старосамбірському районі (м.Старий Самбір, вул.Лева Галицького,40, код ЄДРПОУ 20847313) 23948,85 грн. заборгованості.

3. Стягнути з Редакції народного часопису „Прикарпаття” (м.Старий Самбір, вул.Коцюбинського,6, код ЄДРПОУ 02473852) в доход державного бюджету 239,48 грн. судового збору.


Постанова набирає законної сили у відповідності із ст.254 КАС України.


Постанова може бути оскаржена у порядку і строки, передбачені ст. 186 КАС України.



Суддя Желік М.Б.

Джерело: ЄДРСР 334626
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку