open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
4/2186-11/306

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ


79014, м. Львів, вул. Личаківська, 128


РІШЕННЯ

05.12.06 Справа№ 4/2186-11/306


За позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю “Ласунка-ЮГ”, м. Одеса

До відповідача: Приватного малого підприємства “Марафон”, с.Муроване Пустомитівського району

Третя особа на стороні відповідача яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Львівське міське відділення Ощадбанку м.Львова № 6319, м.Львів

Про стягнення 875000,00рн.


Представники:

Від позивача: Маруняк-предст.

Від відповідача: не з”явився

Від третьої особи: не з”явився


Суть спору:

Ухвалою господарського суду Львівської області від 09.11.2006року внесено зміни до позовної заяви щодо правого статусу учасників судового процесу.

Судом розглядається справа за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю “Ласунка-ЮГ” до Приватного малого підприємства “Марафон” про повернення помилково перерахованих коштів в сумі 87500,00грн. В якості тетьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача є Львівське міське відділення Ощадбанку м.Львова № 6319.

Позивач позовні вимоги підтримує наполягаючи на поверненні йому коштів, які є предметом спору по даній справі. Підставою звернення позивача до суду стало безпідставне списання коштів в розмірі 87500,00грн. із рахунку позивача 18.08.2006року приблизно з 14-00 до 15-00 на користь ПМП “Марафон”. Оскільки між ТзОВ “Ласунка-ЮГ” та МПМ “Марафон” жодних договірних зобов”язань не було позивач просить суд винести рішення яких повернути в примусовому порядку перераховану суму.

Філія –Львівське міське відділення № 6319 Державного ощадного банку України підтвердила наявність вищезазначених грошових коштів на рахунку ПМП “Марафон”, однак банк у відповідності із ст. 1071 ЦК України може списати грошові кошти з рахунка клієнта на підставі його розпорядження, однак такого розпорядження від клієта (ПМП “Марафон”) не поступало. Грошові кошти можуть бути списані з рахунка клієнта без його розпорядження на підставі рішення суду. Згідно із пунктом 2.35 Інструкції “Про безготівкові розрахунки в Україні в націонаній валюті” у разі неповернення неналежним отримувачем за будь-яких причин коштів у зазначений строк повернення їх здійснюється в судовому порядку. Відповідно п. 35.2 ст. 35 Закону України “Про платіжні системи та переказ коштів в Україні” спори між банком –порушником та незалежним отримавачем щодо помилкового перказу розглядаються в судовому порядку.

Таким чином, банк не має жодних правових підстав для самостійного списання коштів з рахунку ПМП “Марафон”, а проти винесення рішення яким буде зобов”язано списати кошти з рахунку неналежного отримувача не заперечує.

ПМП “Марафон” в засідання суду не з”явився, конверт адресований відповідачу повернувся із позначкою “ПМП “Марафон” нікому не відоме”, однак згідно свідоцтва № 104 про державну реєстрацію (перереєстрацію) суб”єкта підприємницької діяльності-юридичної особи місцезнаходженням МП “Марафон” є: с.Муроване Пустомитівського району, як і зазначалося в поштовій кореспонденції.

Відповідно ст. 75 ГПК України спір розглядається відповідно за наявними в справі матеріалами, яких достатньо для вирішення спору по суті.

Із вищенаведеного вбачається, що даний спір обгрунтований матеріалами справи та підлягає до задоволення.

ПМП “Марафон” виступає в якості неналежного отримувача коштів, які належать позивачу ТзОВ “Ласунка-ЮГ” і підставою для списання чи повернення цих коштів у випадку відсутності розпорядження від наявного розпорядника цих коштів є рішення суду.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 49, 82-84 ГПК України,

Суд,

В И Р І Ш И В:



Позов Товариства з обмеженою відповідальністю “Ласунка-ЮГ” задоволити повністю.

Стягнути із ПМП “Марафон”, с. Муроване Пустомитівського району (поточний рахунок № 260063012196 Львівське міське відділення ощадбанку м.Львова № 6319, МФО 328135, код ЄДРПОУ 13821939) на користь ТзОВ “Ласунка-ЮГ”, м.Одеса, вул. Миколаївська дорога, 235 (код ЄДРПОУ 32227197) 87500,00грн. безпіставно отриманих коштів.

Наказ видати відповідно ст. 116 ГПК України.



Суддя Сало І.А.

Джерело: ЄДРСР 334586
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку