open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
4/602ад

ГОСПОДАРСЬКИЙ
СУД
Луганської області

91016, м.Луганськ
пл.Героїв ВВВ 3а
тел.55-17-32


ХОЗЯЙСТВЕННЫЙ
СУД
Луганской области

91016, г.Луганск
пл.Героев ВОВ 3а
тел.55-17-32


УХВАЛА


21.12.06 Справа № 4/602ад.

Суддя Батюк Г.М., при секретарі судового засідання Лукашишиній Т.М., розглянувши матеріали справи за позовом

Управління Пенсійного фонду України в м.Сєвєродонецьку Луганської області, м.Сєвєродонецьк Луганської області

до Приватного підприємства «МИГ и ЕВ», м.Сєвєродонецьк Луганської області

про стягнення 126 грн. 75 коп.

за участю представників сторін

від позивача –Семенюк В.М., дов. № 147 від 20.12.06;

від відповідача - не прибув (явка обов’язкова).

встановив:

Суть спору: позивачем заявлено вимогу про стягнення з відповідача недоїмки по сплаті внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування у сумі 126 грн. 75 коп.

Відповідач відзив на позовну заяву не надав, у судове засідання не прибув.

Позивачем подана до суду заява, здана до суду 21.12.06, про закінчення попереднього засідання та призначення справи до судового розгляду в даному судовому засіданні. Заява сторін про розгляд справи на попередньому засіданні судом задовольняється.

Заявою, зданою до суду 21.12.06, позивач у зв’язку з тим, що відповідач сплатив суму заборгованості по страхових внесках у повному обсязі , згідно повідомлення про сплату боргу від 20.12.06 на суму 126 грн. 75 коп., відмовляється від позову, зазначаючи, що з наслідками відмови від позову ознайомлений та просить закрити провадження у справі.

Згідно з п. 6 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України, який набрав законної сили з 01.09.05, до початку діяльності окружних та апеляційних адміністративних судів підсудні їм справи вирішують у першій та апеляційній інстанціях відповідні місцеві та апеляційні суди за правилами Кодексу адміністративного судочинства України.

Враховуючи суб'єктний склад сторін у справі, де в якості позивача виступає суб'єкт владних повноважень, та з урахуванням рекомендацій Верховного суду України, провадження у даній справі порушене за правилами Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України).

Дослідивши матеріали справи, додатково надані документи, вислухавши представника позивача , суд дійшов до наступного.

Позов заявлено на підставі Кодексу адміністративного судочинства України.

Заявою, зданою до суду 21.12.06, позивач відмовляється від позову, зазначаючи, що з наслідками відмови від позову ознайомлений та просить закрити провадження у справі.




Згідно ст. 112 Кодексу адміністративного судочинства України позивач може відмовитися від адміністративного позову повністю або частково, а відповідач - визнати адміністративний позов повністю або частково. Відмова від адміністративного позову чи визнання адміністративного позову під час підготовчого провадження мають бути викладені в адресованій суду письмовій заяві, яка приєднується до справи. Про прийняття відмови від адміністративного позову суд постановляє ухвалу, якою закриває провадження у справі.

Відмова позивача від позову приймається судом оскільки такі дії позивача не суперечать законодавству та не порушують чиї - небудь права та охоронювані законом інтереси.

Згідно п. 3 ч. 1 ст. 121 Кодексу адміністративного судочинства України за наслідками підготовчого провадження суд може постановити ухвалу про закриття провадження у справі.

Згідно зі ст.ст. 51 КАС України позивач вправі відмовитись від адміністративного позову, а суд прийняти відмову від адміністративного позову за умови, що ці дії не суперечать закону та не порушують чиї - небудь права, свободи чи інтереси. Позивач та заявник ознайомлені з правовими наслідками відмови від позову. З огляду на наведене, вказана відмова позивача від позову прийнята судом. За таких обставин, провадження у справі слід закрити відповідно до п. 2 ч.1 ст. 157 КАС України.

Питання щодо розподілу судових витрат не вирішується, оскільки позивач звільнений від їх сплати у встановленому законом порядку.


На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 2, 17, 51, 87, 94, 98, 110,112, п.3 ч.1 ст.121, ст. 136, п. 2 ч.1 ст. 157, ст. ст. 158 - 160 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

у х в а л и в:


Закрити провадження у справі.


Сторони та інші особи, які беруть участь у справі, а також особи, які не беруть участь у справі, якщо суд вирішив питання про їхні права, свободи, інтереси чи обов’язки мають право оскаржити в апеляційному порядку ухвалу суду першої інстанції повністю або частково.

Про апеляційне оскарження ухвали через суд першої інстанції спочатку подається заява про апеляційне оскарження протягом п’яти днів з дня її проголошення.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом десяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Копія апеляційної скарги одночасно направляється до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, встановленого Кодексу адміністративного судочинства України, якщо таку заяву не було подано.




Суддя Г.М.Батюк

Джерело: ЄДРСР 334358
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку