open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
2/540ад

ГОСПОДАРСЬКИЙ
СУД
Луганської області

91016, м.Луганськ
пл.Героїв ВВВ 3а
тел.55-17-32


ХОЗЯЙСТВЕННЫЙ
СУД
Луганской области

91016, г.Луганск
пл.Героев ВОВ 3а
тел.55-17-32


П О С Т А Н О В А

Іменем України


19.12.06 Справа № 2/540ад.

Суддя Седляр О.О., розглянувши матеріали справи за позовом

Управління Пенсійного Фонду України в Перевальському районі, м. Перевальськ Луганської області

до Відкритого акціонерного товариства «Племінне птахогосподарство «Комунарське», с. Селезнівка Перевальського району

про стягнення 4393 грн. 43 коп.

за участю представників сторін:

від позивача – Кобзяк Л.Г., дов. від 10.01.06 № 149/04,

від відповідача –не прибув ( явка обов’язкова),


в с т а н о в и в:


Суть спору: заявлено вимогу про стягнення з відповідача на користь позивача заборгованості по сплаті страхових внесків на загальнообов»язкове державне пенсійне страхування у сумі недоїмки –4393 грн. 43 коп.

Відповідач відзивом на позовну заяву від 25.12.06 позовні вимоги визнав повністю та просить праву розглянути без участі представника підприємства.

Дослідивши матеріали справи та приймаючи до уваги, що:

Засади і механізми системи функціонування загальнообов‘язкового державного пенсійного страхування, призначення, перерахунку і виплати пенсій, надання соціальних послуг з коштів Пенсійного фонду, що формуються за рахунок страхових внесків роботодавців, бюджетних та інших джерел визначає Закон України від 09.07.2003 № 1058-ІУ “Про загальнообов‘язкове державне пенсійне страхування” (далі –Закон № 1058-ІУ).

Відповідно до п.6 ч.2 ст.17 Закону страхувальники (роботодавеці) зобов‘язані нараховувати, обчислювати і сплачувати в установлені строки та в повному обсязі страхові внески.

Порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов‘язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України встановлений однойменною Інструкцією, затвердженою Постановою Правління Пенсійного фонду України від 19.12.03 № 231-1 та зареєстрованою в Міністерстві юстиції України 16.01.2004 № 64/8663 (далі –Інструкція).

Розміри страхових внесків на загальнообов‘язкове державне пенсійне страхування встановлюються відповідно до Закону України “Про збір на обов‘язкове державне Пенсійне страхування” (п.4 Інструкції).

З матеріалів справи вбачається, що відповідач зареєстрований в Управлінні Пенсійного фонду України у Перевальському районі, як платник збору на обов‘язкове державне пенсійне страхування та своєчасно не перераховує названий збір, у зв’язку з чим за період липень 2006 року за ним склалась заборгованість по сплаті страхових внесків у сумі 4393 грн. 43 коп., що підтверджено розрахунком позивача та розрахунками суми страхових внесків відповідача за цей період, які підписані керівником та головним бухгалтером підприємства.

Відповідно до ст. 106 Закону позивачем 05.09.06 була надіслана вимога № Ю-263ЗУ на суму заборгованості, які відповідачем була отримана та не оспорена у встановленому порядку.

У зв”язку з цим позивач просить стягнути з відповідача заборгованість по страхових внесках у сумі недоїмки 4393 грн. 43 коп., відповідно до Закону України “Про загальнообов”язкове державне пенсійне страхування”.

Сума заборгованості обґрунтована, підтверджена матеріалами справи, у тому числі актом звірення розрахунків станом на 30.11.06, який підписаний керівниками підприємств та визнана відповідачем.

За таких обставин, суд вважає позовні вимоги такими що підлягають до задоволення.

Відповідно до ст. 94 КАС України судові витрати з відповідача не стягуються у встановленому порядку.

Згідно ст. 160 Кодексу адміністративного судочинства України у судовому засіданні, в якому закінчився розгляд справи, оголошено вступну та резолютивну частини постанови та повідомлено представника позивача про те, що постанову у повному обсязі буде виготовлено протягом п"ятиденного строку.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 2, 17, 87, 94, 98, 112, 128, 158 - 163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд



п о с т а н о в и в:


1. Позов задовольнити.

2. Стягнути з Відкритого акціонерного товариства «Племінне птахогосподарство «Комунарське», с. Селезнівка Перевальського району Луганської області, код 00851525 на користь Управління Пенсійного Фонду України в Перевальському районі, м. Перевальськ Луганської області, вул. Леніна, буд. 39а, код 21792593 заборгованість по сплаті страхових внесків у сумі недоїмки 4393 грн. 43 коп.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, встановленого Кодексом адміністративного судочинства України, якщо таку заяву не було подано.

Постанову складено у повному обсязі та підписано 20.12.06 у відповідності до вимог ст. 167 КАС України.

Про апеляційне оскарження рішення суду першої інстанції спочатку подається заява. Обґрунтування мотивів оскарження і вимоги до суду апеляційної інстанції викладаються в апеляційній скарзі.

Заява про апеляційне оскарження та апеляційна скарга подаються до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Заява про апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі відповідно до статті 160 цього Кодексу - з дня складення в повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.


Суддя О.О. Седляр

Джерело: ЄДРСР 334262
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку