open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

----------------------

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

15 липня 2013 р.

Справа № 2а-7582/11/2117

Головуючий 1-ї інст. - Пилипенко С.В.

Категорія № 10.3.1

Коллегія суддів Одеського апеляційного адміністративного суду у складі:

головуючого -

Яковлєва О.В.

суддів -

Танасогло Т.М. Бойка А.В.

в зв'язку з поданням апеляційної скарги на рішення суду першої інстанції, яке прийнято у порядку скороченого провадження, справа розглянута згідно з п.3 ч.1 ст. 197 КАС України,

розглянувши в порядку письмового провадження в місті Одесі адміністративну справу за апеляційною скаргою Управління Пенсійного фонду України в м. Нова Каховка Херсонської області на постанову Новокаховського міського суду Херсонської області від 21 листопада 2011 року року у справі за адміністративним позовом ОСОБА_4 до Управління Пенсійного фонду України в м. Нова Каховка Херсонської області про визнання протиправною бездіяльність та зобов'язання вчинити певні дії,

В С Т А Н О В И Л А :

Постановою Новокаховського міського суду Херсонської області позовні вимоги задоволені за період з 05.03.2011 року по 22.07.2011 року.

В апеляційній скарзі ставиться питання про скасування судового рішення, у зв'язку з тим, що воно постановлено з порушенням норм матеріального та процесуального права.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши доповідача, доводи апеляційної скарги, перевіривши законність і обґрунтованість судового рішення в межах позовних вимог і доводів апеляційної скарги, судова колегія вважає, що апеляційна скарга підлягає задоволенню частково.

У 2010 році дія ст. 6 Закону України "Про соціальний захист дітей війни" не була обмежена.

Стосовно правовідносин у 2011 році, судова колегія зазначає наступне.

Пунктом 7 Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2011 рік", законодавство інших років згідно з вимогами, Кабінету Міністрів України надано право визначати розмір виплат, передбачених Законом України "Про соціальний захист дітей війни".

На реалізацію цього права Кабінетом Міністрів України прийнято Постанову "Про встановлення деяких розмірів виплат, що фінансуються за рахунок коштів державного бюджету" від 06 липня 2011 року №745 п.6 якої встановлено: "….дітям війни (крім тих, на яких поширюється дія Законів України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" та "Про жертви нацистських переслідувань") до пенсії або щомісячного довічного грошового утримання чи державної соціальної допомоги, що виплачується замість пенсії, підвищення проводиться у розмірі 49,8 гривні".

Ця Постанова набрала чинності з 23 липня 2011 року, відповідно, з цієї дати діти війни не мають права на отримання підвищення до пенсії у розмірі, передбаченому ст. 6 Закону України "Про соціальний захист дітей війни".

Таким чином, у 2010, 2011 роках право "дітей війни" на отримання підвищення до пенсії відповідно до ст. 6 Закону України "Про соціальний захист дітей війни" підлягало реалізації у період з 01 січня 2010 року по 22 липня 2011 року.

Враховуючи наведене, а також необхідність застосування до спірних правовідносин положення ч.2 ст. 99 КАС України щодо 6-ти місячного строку звернення до суду, судова колегія вважає, що позовні вимоги підлягають задоволенню у період з 13.04.2011 року по 22.07.2011 року.

За таких підстав, судова колегія вважає необгрунтованими доводи апеляційної скарги.

Враховуючи, що суд першої інстанції правильно вирішив справу, але з помилковим застосуванням норм процесуального права, судова колегія на підставі п.1 ч.1 ст. 201 КАС України, вважає необхідним змінити рішення суду першої інстанції.

Керуючись ч.10 ст.183-2, ст.195, ст.197, п.2 ч.1 ст.198, п.1 ч.1 ст.201, ч.2 ст.205, ст.207, ч.5 ст.254 КАС України, судова колегія, -

П О С Т А Н О В И Л А:

Апеляційну скаргу Управління Пенсійного фонду України в м. Нова Каховка Херсонської області задовольнити частково.

Постанову Новокаховського міського суду Херсонської області від 21 листопада 2011 року змінити, виклавши її резолютивну частину в наступній редакції:

"Зобов'язати Управління Пенсійного фонду України в м. Нова Каховка Херсонської області здійснити перерахунок та підвищити пенсію ОСОБА_4 на 30% мінімальної пенсії за віком (розмір якої встановлений ч.1 ст. 28 Закону України "Про загальнообов'язкове пенсійне страхування") відповідно до вимог ст. 6 Закону України "Про соціальний захист дітей війни" за період: з 13.04.2011 року по 22.07.2011 року, за вирахуванням вже виплачених сум за вказаний період.

Залишити без розгляду позовні вимоги за період по 12.04.2011 року.

Постанова апеляційного суду набирає законної сили через п'ять днів після направлення її копій особам, які брали участь у справі, оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Головуючий суддя

Яковлєв О.В.

Судді

Танасогло Т.М. Бойко А.В.

Джерело: ЄДРСР 32441544
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку