open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 466/2090/13-а

У Х В А ЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 червня 2013 року

Шевченківський районний суд м. Львова

в складі головуючого- судді Свірідової В.В.

при секретарі Ковальчук А.Г.

з участю позивача ОСОБА_1

представника відповідача ОСОБА_2

розглянув у відкритому судовому засіданні в м. Львові справу за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Публічного акціонерного товариства «Львівобленерго» в особі Шевченківського району електричних мереж Львівських міських електричних мереж про визнання незаконним та скасування акту про порушення та протоколу,-

УСТАНОВИВ :

Позивач звернувся до суду 21 березня 2013 року з адміністративним позовом до Публічного акціонерного товариства «Львівобленерго» в особі Шевченківського району електричних мереж Львівських міських електричних мереж про визнання незаконним та скасування акту про порушення за № 03675 від 03 жовтня 2012 року та протоколу на акт за № 03675 від 24.10.2012 року,які оформлені представниками Шевченківського РЕМ ПАТ «Львівобленерго».

В судове засідання з”явились позивач, представник відповідача.

На адресу суду 20 травня 2013 року поступило клопотання з ПАТ «Львівобленерго» про закриття провадження у справі, оскільки дану справу слід розглядами в порядку іншого судочинства.

В судовому засіданні представник відповідача ОСОБА_2 підтримав зазначене вище клопотання про закриття провадження у справі, оскільки даній спір слід розглядати в порядку цивільного судочинства.

Заслухавши думку позивача, який заперечив щодо задоволення зазначеного клопотання, ознайомившись з матеріалами справи, суд вважає, що клопотання підлягає до задоволення.

Згідно із ч.2 статті 4 Кодексу адміністративного судочинства України, юрисдикція адміністративних судів поширюється на всі публічно-правові спори, крім спорів, для яких законом встановлений інший порядок судового вирішення.

До адміністративних судів можуть бути оскаржені будь-які рішення, дії чи бездіяльність суб»ектів владних повноважень, крім випадків, коли щодо таких рішень, дій чи бездіяльності Конституцією чи законами України встановлено інший порядок судового провадження.

Відповідно до ст.3 КАС України справою адміністративної юрисдикції є переданий на вирішення адміністративного суду публічно-правовий спір,у якому хоча б однією хі сторін є орган виконавчої влади,орган місцевого самоврядування,їхня посадова чи службова особа або інший суб»єкт,який здійснює владні управлінські функції на основі законодавства, а тому числі на виконання делегованих повноважень.

Відповідно до частини 1 стаття 2 Кодексу адміністративного судочинства України завданням адміністративного судочинства є захист прав, свобод та інтересів юридичних осіб у сфері публічно-правових відносин від порушень з боку органів державної влади, органів місцевого самоврядування, їхніх посадових і службових осіб, інших суб”ектів при здійснення ними владних управлінських функцій на основі законодавства, в тому числі на виконання делегованих повноважень.

Оскільки ПАТ «Львівобленерго» є господарським товариством та не наділене владними та управлінськими функціями, до діяльності якого відноситься постачання електричної енергії за регульованим тарифом споживачам Львівської області та передачу електричної енергії місцевими електромережами, тому даний спір не є публічно - правовим спором і не підпадає під визначення справи адміністративної юрисдикції (адміністративна справа), яке наведене у п.1 ч.1 ст.3 КАС України і компетенція адміністративних судів, встановлена ст.17 Кодексу, на цей спір не поширюється, оскільки вимоги позивача не стосуються захисту його прав, свобод та інтересів у сфері публічно-правових відносин від порушень з боку органу державної влади, зазначеного в якості відповідача.

Отже, на підставі наведеного вище, відповідно до вимог п.1 ч.1 ст.157 КАС України суд закриває провадження у справі, якщо справу не належить розглядати в порядку адміністративного судочинства.

Керуючись ст. 157 ч.1 п.1 КАС України, суд,-

УХВАЛИВ :

справу за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Публічного акціонерного товариства «Львівобленерго» в особі Шевченківського району електричних мереж Львівських міських електричних мереж про визнання незаконним та скасування акту про порушення за № 03675 від 03 жовтня 2012 року та протоколу на акт за № 03675 від 24.10.2012 року, які оформлені представниками Шевченківського РЕМ ПАТ «Львівобленерго», провадженням закрити.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до адміністративного апеляційного суду Львівської області через Шевченківський районний суд м. Львова шляхом подачі в 5-денний строк з дня винесення ухвали апеляційної скарги.

Суддя :

ОСОБА _3

Джерело: ЄДРСР 32011422
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку