open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 616/243/13-ц

Провадження № 2/616/96/13

Р І Ш Е Н Н Я

Іменем України

16 травня 2013 р. Великобурлуцький районний суд Харківської обл. у складі: судді Малюкіна Ю.П., при секретарі Лубенській Н.М., розглянувши у відкритому судовому засіданні в сел. Великий Бурлук цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про стягнення аліментів на утримання дитини,

в с т а н о в и в:

ОСОБА_1 звернулась з позовом про стягнення із ОСОБА_2 аліментів на утримання неповнолітнього сина ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, в розмірі 1/4 частини його заробітку щомісячно до повноліття дитини. Підставою для винесення рішення про стягнення аліментів позивач вважала те, що відповідач не приймає участі у вихованні дитини, не надає матеріальної допомоги дитині, яка перебуває на її повному утриманні.

Відповідач ОСОБА_2 в судове засідання не з'явився, подав заяву про розгляд справи без його участі, позов визнав повністю.

Суд, заслухавши пояснення сторін та перевіривши матеріали справи, вважає, що позов підлягає задоволенню з таких підстав.

Судом встановлені наступні факти і відповідні їм правовідносини.

Сторони мають спільну дитину - сина ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1 (а.с.3), в свідоцтві про встановлення батьківства ОСОБА_2 визнаний батьком дитини (а.с. 2). Згідно довідки виконавчого комітету Вільхуватської сільської Ради Великобурлуцького р-ну Харківської області від 27.03.2013 р. дитина перебуває на утриманні позивачки (а.с.4).

Із пояснень сторін вбачається, що відповідач ОСОБА_2 здоров, матеріальної допомоги на утримання сина не надає, з нього не проводяться утримання по іншим виконавчим документам. Відповідач не надав суду доказів того, що він не має постійної роботи.

Обов'язок батьків утримувати дитину до досягнення нею повноліття, передбачений ст.180 СК України. При винесенні рішення суд враховує обставини вказані в ст.182 СК України і визначає їх розмір відповідно до вимог ст.183 СК України.

Виходячи із викладеного суд вважає необхідним задовольнивши позов стягнути із ОСОБА_2 аліменти на користь ОСОБА_1 на утримання неповнолітнього сина ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, в розмірі 1/4 частини заробітку (доходу) відповідача щомісячно, але не менше, ніж 30 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, починаючи із 01.04.2013 року і до досягнення дитиною віку повноліття.

Відповідно до п.1 ч.1 ст.367 ЦПК України рішення про стягнення аліментів підлягає негайному виконанню у межах суми платежу за один місяць.

Згідно ст.88 ЦПК України стягнути із ОСОБА_2 229 грн. 40 коп. судового збору в дохід держави.

Керуючись ст.ст.10,11,88,209,212,214-215,294,п.1ч.1 ст.367 ЦПК України, суд

в и р і ш и в:

Позов ОСОБА_1 задовольнити повністю.

Стягнути із ОСОБА_2, який народився ІНФОРМАЦІЯ_2 р. в с. Калбагор Карасуського району Кустанайської області, ідентифікаційний код - НОМЕР_1, аліменти на користь ОСОБА_1 на утримання неповнолітнього сина ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, в розмірі 1/4 частини його заробітку (доходу) щомісячно, але не менше, ніж 30 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, починаючи із 01 квітня 2013 року і до досягнення дитиною віку повноліття.

Рішення про стягнення аліментів підлягає негайному виконанню у межах суми платежу за один місяць.

Стягнути із ОСОБА_2 229 грн. 40 коп. судового збору в дохід держави (розрахунковий рахунок - 31216206700137; одержувач - УДК служби України у Великобурлуцькому районі Харківської області; банк одержувач - ГУДКУ в Харківській області; МФО-851011; код отримувача-37327154; призначення платежу код ЄДРПОУ суду - 02893717).

Рішення може бути оскаржене в апеляційному порядку до апеляційного суду Харківської обл. через Великобурлуцький районний суд протягом десяти днів з дня його проголошення, а особами, які брали участь у розгляді справи, але не були присутні при його проголошенні, протягом десяти днів з дня отримання копії цього рішення.

Суддя Ю.П.Малюкін

Джерело: ЄДРСР 31241098
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку