open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 466/1526/13-ц

Р І Ш Е Н Н Я

іменем України

22 квітня 2013 року Шевченківський районний суд м. Львова в складі:

головуючої судді Зими І.Є.

при секретарі Мокрицькій А.П.

з участю прокурора Тараса С.Б.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Львові цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2, третя особа Франківська районна адміністрація Львівської міської ради про позбавлення батьківських прав, -

у с т а н о в и в:

28.02.2013 року ОСОБА_1 звернулась до суду з позовом про позбавлення батьківських прав ОСОБА_2 відносно малолітньої ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1.

В позовній заяві зазначає, що перебувала із відповідачем в шлюбі, який розірвано 17.02.12р. Від шлюбу у них народилась дочка ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_2

Після розлучення донька проживає разом з нею – позивачем по справі. Відповідач не бере участі у вихованні доньки, не цікавиться станом її здоров’я, не забезпечує матеріально, не цікавиться навчанням дитини у школі, не забирає її на вихідні та канікули, чим повністю усунувся від виконання своїх обов’язків по вихованню та утриманню дитини. З огляду на такі обставини змушена звернутись до суду та просити постановити рішення, яким позбавити відповідача батьківських прав щодо неповнолітньої ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1.

В судовому засіданні позивач ОСОБА_1 позовні вимоги підтримала, покликаючись на обставини, викладені в позовній заяві. Просила позов задовольнити.

Відповідач в судове засідання не з’явився, про причини неявки суд не повідомив, хоча повідомлявся про час, дату та місце розгляду справи належним чином.

Представник третьої особи ОСОБА_4 в судовому засіданні позовні вимоги підтримав та вказав, що орган опіки та піклування Франківської районної адміністрації Львівської міської ради вважає за доцільне позбавити батьківських прав ОСОБА_2 відносно малолітньої ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_2

Свідок ОСОБА_5 в судовому засіданні підтвердила пояснення позивача та пояснила що являється хресною матір'ю ОСОБА_3. Зазначила, що дійсно, з моменту розлучення ОСОБА_2 не проживав з позивачем, практично не з’являвся, не цікавився вихованням дитини, матеріальної допомоги не надавав.

Свідок ОСОБА_6 в судовому засіданні пояснив, що є батьком позивача. Також зазначив, що відповідач після розлучення з його донькою не цікавився долею дитини та її вихованням, не приділяв уваги сім"ї в цілому, не надавав кошти на матеріальне утримання дочки.

Заслухавши пояснення позивача, представника третьої особи, свідків по справі, з’ясувавши дійсні обставини справи, права та обов’язки сторін, дослідивши зібрані по справі докази, суд приходить до висновку, що позов підлягає до задоволення з наступних підстав.

В судовому засіданні встановлено, що 16 грудня 2004 року народилась ОСОБА_3. Згідно долученої до матеріалів справи копії свідоцтва про народження серія 1-СГ № 022032 від 08.07.2005 р. (а.с. 4), батьками ОСОБА_3 є ОСОБА_1 та ОСОБА_2 – відповідач по справі.

На даний час малолітня ОСОБА_3 проживає з матір’ю – позивачкою по справі та знаходяться на повному її утриманні, що стверджується зібраними по справі доказами, поясненнями свідків по справі та позивача в судовому засіданні.

Крім цього судом встановлено, що відповідач після розлучення з позивачем не відвідував доньку, не надавав належних коштів на її утримання, не проявляв до неї батьківської турботи, не цікавиться здоров’ям, навчанням та вихованням останньої.

Згідно долученого до матеріалів справи висновку органу опіки та піклування Франківської районної адміністрації Львівської міської ради від 20.12.2012 року з метою захисту інтересів дітей, орган опіки та піклування вважає за доцільне позбавити батьківських прав ОСОБА_2 відносно малолітньої ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1.

Статтею 164 СК України врегульовано, що мати, батько можуть бути позбавлені судом батьківських прав, якщо вони ухиляються від виконання своїх обов'язків по вихованню дитини.

На підставі вищенаведеного, оскільки встановлено, що відповідач не виконує без поважних причин обов’язків по вихованню доньки, ухиляється від виконання батьківських обов’язків, суд приходить до висновку, що позов є підставним та підлягає до задоволення.

Керуючись ст.ст. 3, 10, 11, 57, 60, 61, 209 ч. 3, 214 ЦПК України, ст.ст. 150, 152, 155, 164, 165 Сімейного кодексу України, суд, -

в и р і ш и в:

Позов задовольнити.

Позбавити батьківських прав ОСОБА_2 відносно малолітньої ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1.

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом десяти днів з дня його проголошення через Шевченківський районний суд м. Львова.

Суддя:

ОСОБА _7

Джерело: ЄДРСР 30960874
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку