open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа № 618/225/13-ц

Провадження № 2-о/618/9/13

УХВАЛА

про призначення експертизи

18 квітня 2013 року судова колегія Дворічанського районного суду Харківської області у складі: головуючого – судді Рябоконь Є.А., народних засідателів: Кобилєвої Т.А., Поліщук С.Г., з участю секретаря – Кучеренко О.І., заявника – ОСОБА_1, розглянувши в попередньому судовому засіданні в залі суду в смт. Дворічна цивільну справу за заявою ОСОБА_1 про визнання фізичної особи недієздатною та встановлення над нею опіки, зацікавлена особа - орган опіки та піклування Вільшанської сільської ради Дворічанського району Харківської області, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА _1 звернулася до суду з заявою про визнання своєї доньки ОСОБА_2 недієздатною та встановлення над нею опіки.

Згідно ч. 1 ст. 239 ЦПК України, суд за наявності достатніх даних про психічний розлад здоров»я фізичної особи призначає для встановлення її психічного стану судово-психіатричну експертизу.

При проведенні попереднього судового засідання суд дійшов висновку про необхідність призначення судово-психіатричної експертизи по справі, на розгляд якої слід поставити питання:

- чи має ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, хронічний, стійкий психічний розлад, внаслідок чого вона не здатна усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними (зазначити діагноз)?

Відповідно п. 5 ч. 1 ст. 202 ЦПК України, суд зупиняє провадження у справі на час проведення експертизи.

Керуючись п. 5 ч. 1 ст. 202, ст. ст. 208, 210, 239, 293 ЦПК України, суд –

УХВАЛИВ:

Призначити по цивільній справі за заявою ОСОБА_1 про визнання фізичної особи недієздатною та встановлення над нею опіки, зацікавлена особа - орган опіки та піклування Вільшанської сільської ради Дворічанського району Харківської області судово-психіатричну експертизу відносно ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, на розгляд якої поставити питання:

- чи має ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, хронічний, стійкий психічний розлад здоров»я, внаслідок чого вона не здатна усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними (зазначити діагноз)?

Проведення експертизи доручити відділенню судово-психіатричної експертизи ХОКПЛ № 3.

Попередити експертів про кримінальну відповідальність за ст. ст. 384, 385 КК України за дачу завідомо неправдивого висновку та за відмову від виконання покладених на них обов»язків.

Доручити головному лікарю Дворічанської ЦРЛ Харківської області при необхідності доставити ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, до експертної установи та надати експерту необхідну медичну документацію для проведення дослідження.

Встановити термін виконання даної ухвали до 15 травня 2013 року.

Копію ухвали направити: головному лікарю ХОКПЛ № 3, головному лікарю Дворічанської ЦРЛ Харківської області для негайного виконання.

Зупинити провадження у справі на час проведення експертизи.

Ухвала може бути оскаржена до апеляційного суду Харківської області через Дворічанський районний суд Харківської області. Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п’яти днів з дня її проголошення. Якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п’яти днів з дня отримання копії ухвали.

Головуючий - суддя Рябоконь Є.А.

Народні засідателі: Кобилєва Т.А.

ОСОБА_3

Джерело: ЄДРСР 30759577
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку