open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

28.03.2013 року

Справа № 127/7284/13-ц

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28.03.2013 року м.Вінниця

Вінницький міський суд Вінницької області в складі

Головуючого судді Борисюк І.Е.

За участю: секретаря Жовтун М.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні м. Вінниці подання державного виконавця Замостянського відділу державної виконавчої служби Вінницького міського управління юстиції ОСОБА_1 про тимчасове обмеження боржника ОСОБА_2 у праві виїзду за межі України до виконання ним своїх зобов'язань,

ВСТАНОВИВ:

27.03.2013 року державний виконавець Замостянського відділу державної виконавчої служби Вінницького міського управління юстиції ОСОБА_1 звернулась в суд з поданням про тимчасове обмеження боржника - ОСОБА_2 у праві виїзду за межі України.

Подання мотивоване тим, що на виконанні у Замостянському відділі державної виконавчої служби Вінницького міського управління юстиції перебуває виконавче провадження щодо примусового виконання виконавчого документа № 2-1696/08 року, виданого 17.11.2007 року Староміським районним судом м. Вінниці про стягнення аліментів з ОСОБА_2 на користь ОСОБА_3 на утримання доньки Маргарити, ІНФОРМАЦІЯ_1, в розмірі ? частини всіх видів заробітку, але не менше ніж 30% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку щомісячно, починаючи з 28.10.2008 року і до досягнення дитиною повноліття. З метою перевірки майнового стану боржника були направлені запити до МРЕВ УДАІ УМВС України у Вінницькій області, начальнику ПФУ м. Вінниці, ВГІРФО УМВС України у Вінницькій області, ДПІ м. Вінниці, начальнику Управління Держкомзему у м. Вінниці. ОСОБА_2 направлено виклик-попередження, в якому зобовязано боржника зявитись у відділ. Згідно відповіді МРЕВ УДАІ УМВС України у Вінницькій області, ВГІРФО УМВС України у Вінницькій області, КП «ВМ БТІ» за боржником відсутнє рухоме та нерухоме майно, місце реєстрації м. Вінниця, вул. 50-річчя Перемоги, 8/25. 27.12.2012 року у звязку з несплатою аліментів державним виконавцем перераховано заборгованість, яка згідно довідки-розрахунку в період з 28.10.2008 року по 27.12.2012 року становить 25 855, 02 гривень. Згідно письмової заяви стягувача ОСОБА_4 від 31.01.2013 року, стягувач просить обмежити у праві виїзду за межі України боржника ОСОБА_2 в звязку із заборгованістю по аліментах. З метою фактичного виконання боржником своїх боргових зобовязань перед стягувачем, в межах суми боргу та беручи до уваги те, що на даний час рішення суду боржником не виконується належним чином, державний виконавець зобовязаний вжити всіх заходів для забезпечення вчасного та повного виконання боржником рішення суду.

28.03.2013 року справу відповідно до положень ст. 11-1 ЦПК України передано на розгляд судді.

Згідно ч. 2 ст. 377-1 ЦПК України суд негайно розглядає подання, без виклику чи повідомлення сторін та інших заінтересованих осіб за участю державного виконавця.

В судове засідання державний виконавець Замостянського відділу ДВС Вінницького міського управління юстиції ОСОБА_1 не зявилась, хоча про час та місце розгляду заяви повідомлялася завчасно та належним чином. В поданні зазначила про розгляд справи у її відсутність.

По справі встановлені наступні факти та відповідні їм правовідносини.

На виконанні Замостянського відділу ДВС Вінницького міського управління юстиції знаходиться виконавчий лист № 318/6, виданий 19.01.2009 року Староміським районним судом м. Вінниці про стягнення аліментів з ОСОБА_2 на користь ОСОБА_3 на утримання доньки Маргарити, ІНФОРМАЦІЯ_1 в розмірі ? частини заробітку до досягнення дитиною повноліття.

19.01.2009 року старшим державним виконавцем Замостянського відділу ДВС Вінницького міського управління юстиції ОСОБА_5 винесено постанову про відкриття виконавчого провадження.

Згідно повідомлення ВГІРФО УМВС України у Вінницькій області ОСОБА_2 зареєстрований у м. Вінниці по вул. 50-річчя Перемоги, 8/25.

Відповідно до довідки-розрахунку по виплаті аліментів за ОСОБА_2 рахується заборгованість по сплаті аліментів в сумі 25 855, 02 гривень станом на 27.12.2012 року.

Пункт 18 ч. 3 ст. 11 Закону України «Про виконавче провадження» закріплює право державного виконавця у разі ухилення боржника від виконання зобов'язань, покладених на нього рішенням, звертатися до суду за встановленням тимчасового обмеження у праві виїзду боржника - фізичної особи або керівника боржника - юридичної особи за межі України - до виконання зобов'язань за рішенням.

Зокрема ст. 6 Закону України «Про порядок виїзду з України та в'їзд в Україну громадян України» встановлено, що громадянинові України може бути тимчасово відмовлено у видачі паспорта або громадянинові України, який має паспорт, може бути тимчасово відмовлено у виїзді за кордон, зокрема, у випадках, якщо діють неврегульовані аліменти, договірні чи інші невиконані зобов'язання - до виконання зобов'язань або розв'язання спору за погодженням сторін у передбачених законом випадках, або забезпечення зобов'язань заставою, якщо інше не передбачено міжнародним договором України, або він ухиляється від виконання зобов'язань, покладених на нього судовим рішенням, рішенням іншого органу (посадової особи) - до виконання зобов'язань.

Відповідно до ст. 6 Закону України «Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України» підставою для тимчасових обмежень у праві виїзду громадян України за кордон є ухилення від виконання зобовязань, покладених на нього судовим рішенням - до виконання зобов'язань. Тимчасове затримання або вилучення паспорта у таких випадках здійснюється судом, органами прокуратури, внутрішніх справ, служби безпеки, Державної прикордонної служби України, військовими комісаріатами, уповноваженими на те посадовими особами центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері громадянства, та консульською службою України.

Відповідно до Правил оформлення і видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон і проїзного документа дитини, їх тимчасового затримання та вилучення, затверджених Постановою КМУ від 31.03.1995 року № 231, у випадках, зокрема, якщо діють неврегульовані аліментні зобов'язання чи має місце ухилення від виконання зобов'язань, покладених на громадянина судовим рішенням, рішенням іншого органу (посадової особи) за рішенням суду може бути встановлено тимчасове затримання та вилучення паспорта/проїзного документа. Вилучений паспорт/проїзний документ, якщо інше не встановлено законодавством, повертається територіальному органу або підрозділу, що його видав, з повідомленням про причину вилучення (якщо паспорт/проїзний документ видано за кордоном - МЗС).

Враховуючи значний термін не виконання боржником зобов'язань та законних вимог державного виконавця є достатні підстави вважати, що боржник ухиляється від виконання рішення суду. ОСОБА_2 має значну заборгованість по сплаті аліментів за рішенням суду і може виїхати за межі території України. Тому з метою виконання ним зобов'язань перед ОСОБА_4, суд вважає за необхідне тимчасово обмежити у праві виїзду за кордон боржника до виконання ним зобов'язань по виконавчому листу в повному обсязі.

Пунктом 8 ст. 19 Закону України «Про Державну прикордонну службу України» передбачено, що на Державну прикордонну службу України покладається також запобігання та недопущення виїзду з України осіб, яким згідно із законодавством тимчасово обмежено у праві виїзду з України.

На підставі викладеного та керуючись ст. 11 Закону України «Про виконавче провадження», ст. 6 Закону України «Про порядок виїзду з України і вїзду в Україну громадян України», Правилами оформлення і видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон і проїзного документа дитини, їх тимчасового затримання та вилучення, затвердженими Постановою КМУ від 31.03.1995 року № 231, п. 8 ст. 19 Закону України «Про Державну прикордонну службу України», ст. 377-1 ЦПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Подання державного виконавця Замостянського відділу державної виконавчої служби Вінницького міського управління юстиції ОСОБА_1 про тимчасове обмеження боржника ОСОБА_2 у праві виїзду за межі України до виконання ним своїх зобов'язань - задовольнити.

Встановити тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України громадянина України ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_2, зареєстрованого у м. Вінниці по вул. 50-річчя Перемоги, 8/25 та проживаючого у ІНФОРМАЦІЯ_3 (ідентифікаційний № НОМЕР_1)до виконання ним своїх зобов'язань по сплаті аліментів.

Виконання ухвали суду покласти на Державну прикордонну службу України (м. Київ, вул. Володимирська, 30).

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня її проголошення. У разі, якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя:

Джерело: ЄДРСР 30355456
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку