open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
№ 6/269/35/2013

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

6 березня 2013 року Совєтський районним суд міста Макіївки Донецької області в складі:

головуючого судді Курової О.І.

при секретарі Кисельовій Ю.С.

розглянувши подання державного виконавця Совєтського ВДВС Макіївського ММУЮ про тимчасове обмеження у праві виїзду за кордон громадянки України ОСОБА_1, -

В С Т А Н О В И В :

Державний виконавець Совєтського ВДВС Макіївського МУЮ звернувся до суду з заявою про тимчасове обмеження у праві виїзду громадянки України ОСОБА_1, виконавче провадження відкрито на підставі виконавчого листа № 2/0546/1077, виданого Совєтським районним судом м.Макіївки від 01.08.2012 року, про стягнення з ОСОБА_1 на користь ПАТ «ДТЕК Донецькобленерго» заборгованості за спожиту електричну енергію у розмірі 1199.92 грн. Державним виконавцем винесено постанову про відкриття виконавчого провадження № ВП № 35924682 від 17.12.2012 року. Зобов'язання встановлені рішенням суду на час звернення до суду в повному обсязі не виконанні.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що подання не підлягає задоволенню за наступних підстав.

Ст.377-1 ЦПК України передбачає, що питання про тимчасове обмеження боржника - фізичної особи або керівника боржника - юридичної особи у праві виїзду за межі України при виконанні судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб) вирішується судом за місцезнаходженням органу державної виконавчої служби за поданням державного виконавця, погодженим з начальником відділу державної виконавчої служби. Суд негайно розглядає подання, зазначене в частині першій цієї статті, без виклику чи повідомлення сторін та інших заінтересованих осіб за участю державного виконавця.

Державний виконавець Совєтського відділу державної виконавчої служби Макіївського міського управління юстиції посилаючись на ст. 6 Закону України «Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України», звернувся до суду з поданням про встановлення тимчасового обмеження громадянки України ОСОБА_1 у праві виїзду за межі України. В обґрунтування подання, надав суду: копію постанови про відкриття виконавчого провадження № ВП № 35924682 від 17.12.2012 року про стягнення з ОСОБА_1 на підставі виконавчого листа № 2/0546/1077, виданого Совєтським районним судом м.Макіївки від 01.08.2012 року на користь ПАТ «ДТЕК Донецькобленерго» заборгованості за спожиту електричну енергію у розмірі 1199.92 грн., та форму №1 ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, на підтвердження, що вищезазначений громадянин є громадянином України.

Стаття 6 Закону України «Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України», підставою для тимчасових обмежень у праві виїзду громадян України за кордон є неврегульовані аліментні, договірні чи інші зобов'язання громадянина, покладених на нього судовими рішеннями, до виконання зобов'язань

Враховуючи, що тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України належить до складу особистого немайнового права людини - право фізичної особи на свободу пересування (ст. 270 ЦК України ), подання державного виконавця повинно містити достатні достовірні дані про особу, до якої заявлено застосування тимчасового обмеження у праві виїзду за межі України, стосовно інформації щодо вжиття державним виконавцем інших заходів на виконання судового рішення.

Як передбачено п.18 ч.1 ст. 11 Закону України «Про виконавче провадження» державний виконавець має право у разі ухилення боржника від виконання зобов'язань, покладених на нього рішенням, звернутися до суду за встановленням тимчасового обмеження у праві виїзду боржника - фізичної особи або керівника боржника - юридичної особи за межі України - до виконання зобов'язань за рішенням суду.

Згідно ст. 32 Закону України «Про виконавче провадження» заходами примусового виконання рішення є: звернення стягнення на кошти та інше майно (майнові права) боржника, у тому числі якщо вони передбачають в інших осіб або належать боржникові від інших осіб; звернення стягнення на заробітну плату (заробіток) доходи, пенсію, стипендію; вилучення в боржника певних предметів, інші заходи, передбачені рішенням.

Державним виконавцем надані - подання та копії постанов про відкриття провадження від 17.12.2012 року, про стягнення з ОСОБА_1, суми заборгованості у розмірі 1199.92 грн., інші відомості про вжиття заходів з боку державного виконавця, направлених на виконання судового рішення і переконливих доказів ухилення від виконання зобов'язання, покладеного на нього рішенням суду - відсутні.

У зв'язку з чим, суд вважає, що в матеріалах справи відсутні переконливі докази про ухилення боржника від виконання зобов'язань, покладених на нього судовим рішенням, що в задоволені подання про тимчасове обмеження у праві виїзду за кордон ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, - необхідно відмовити.

Керуючись 6 Закону України «Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України», ст. 377-1 ЦПК України, суд -

У Х В А Л И В:

В задоволені подання державного виконавця Совєтського ВДВС Макіївського ММУЮ про тимчасове обмеження у праві виїзду громадянина України ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, - відмовити.

Копію ухвали направити в Совєтський ВДВС Макіївського ММУЮ.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом 5 днів з дня його проголошення в Апеляційний суд Донецької області, через даний суд. Особи, які брали участь у справі, але не були присутні в судовому засіданні під час проголошення ухвали суду, можуть подати апеляційну скаргу протягом 5 днів з дня отримання копії цієї ухвали.

Суддя О. І. Курова

Джерело: ЄДРСР 30286808
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку