open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

Справа № 2403/2140/12

Провадження № 2/2403/942/12

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09.11.2012

Глибоцький районний суд Чернівецької області

в складі головуючого судді Цуренка В.А.

секретар судового засідання Оршевська С.М.

за участю позивачки ОСОБА_1

представника позивачки ОСОБА_2

відповідача ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в с.м.т. Глибока справу за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_3 про стягнення аліментів на утримання неповнолітньої дитини та на утримання дружини до досягнення дитиною трьох років,-

ВСТАНОВИВ:

Позивачка ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до ОСОБА_3 про стягнення аліментів на утримання неповнолітньої дитини та на утримання дружини до досягнення дитиною трьох років, посилаючись на те, що з 09 жовтня 2009 року вона перебуває в зареєстрованому шлюбі з відповідачем ОСОБА_3. Від шлюбу мають одну неповнолітню дитину: ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_1, який на даний час проживає з нею і перебуває на її утриманні. Відповідач, будучи батьком дитини, покладеного на нього законом обов'язку не виконує, участі в матеріальному забезпеченні дитини та сім'ї не приймає. Добровільно надавати допомогу на її утримання та на утримання сина не бажає, тому вона змушена звернутися в суд з даним позовом. Вона не працює. Відповідач фізично здоровий, офіційно працює в Глибоцькому РЕМі. Відповідач інших утриманців не має, стягнення по виконавчих листах не проводиться. Просить суд стягувати аліменти на утримання неповнолітньої дитини на її користь аліменти в розмірі ј частини всіх видів заробітку (доходу) щомісячно, до досягнення дитиною повноліття, а також на її утримання в розмірі 250 грн. щомісячно до досягнення дитиною трьохрічного віку.

Позивачка ОСОБА_1 та її представник ОСОБА_2 у судовому засіданні позовні вимоги підтримали повністю, в своїх поясненнях підтвердили обставини, які викладені в позові і просили суд позов задовольнити.

Відповідач ОСОБА_3 в судовому засіданні позовні вимоги визнав частково, а саме в частині стягнення аліментів на утримання неповнолітньої дитини, в іншій частині позовні вимоги не визнав, посилаючись на їх безпідставність.

Вислухавши пояснення позивачки її представника, відповідача та, дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку, що позовні вимоги підлягають задоволенню частково.

Так, свідоцтвом про народження НОМЕР_1, підтверджується, що ОСОБА_4, народився ІНФОРМАЦІЯ_1 і його батьками зазначені сторони у справі.

Згідно акту обстеження матеріально - побутових умов громадянки ОСОБА_1, виданого виконавчим комітетом Глибоцької селищної ради Глибоцького району Чернівецької області, до її складу сім'ї входить: чоловік - ОСОБА_3, син - ОСОБА_4, матеріально сім'я забезпечена не достатньо.

Згідно висновку ЛКК Глибоцької райполіклініки від 17 жовтня 2012 року № 322 ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_1, здоровий.

Довідкою про доходи, підтверджується, що ОСОБА_3 працює в ПАТ ЕК «Чернівціобленерго» в підрозділі Глибоцький РЕМ та отримує заробітну плату.

Відповідно до ст. 180 СК України батьки зобов'язані утримувати дитину до досягнення нею повноліття, згідно ч. 3 ст. 181 СК України за рішенням суду кошти на утримання дитини (аліменти) присуджуються у частці від доходу її матері, батька і (або) у твердій грошовій сумі.

Згідноч.2 ст. 84 СК України дружина, з якою проживає дитина, має право на утримання від чоловіка - батька дитини до досягнення дитиною трьох років.

Аналізуючи всі обставини справи, докази надані суду в їх сукупності, суд дійшов висновку, що позовні вимоги позивачки частково знайшли свої підтвердження в судовому засіданні. При визначенні розміру аліментів, суд враховує всі обставини справи, вимоги розумності, виваженості і справедливості, майновий стан сторін, розмір їх доходів. Оскільки відповідач офіційно працює, інших утриманців не має, стягнення по виконавчих листах з нього не проводиться. Тому, за таких обставин, суд дійшов висновку визначити розмір аліментів в розмірі ј частини всіх видів заробітку (доходу), щомісячно до досягнення дитиною повноліття та на утримання матері в розмірі 150 грн. до досягнення дитиною трьох років.

На підставі викладеного, ст.ст. 75, 77, 79, 80, 84, 180-183, 191 Сімейного Кодексу України, керуючись ст.ст. 3-11, 15, 57-60, 209, 212-215, 367 ЦПК України, суд, -

В И Р І Ш И В:

Позовні вимоги ОСОБА_1 - задовольнити частково.

Стягувати з ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_2, жителя АДРЕСА_1 на користь ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_4, жительки АДРЕСА_2 аліменти на утримання неповнолітньої дитини: ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_1 в розмірі ј частини всіх видів його заробітку (доходу), але не менше 30 % прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку щомісячно, починаючи з 22 жовтня 2012 року до досягнення дитиною повноліття.

Стягувати з ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_2, жителя АДРЕСА_1 на користь ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_4, жительки АДРЕСА_2 аліменти на її утримання в розмірі 150 (сто п'ятдесят) гривень, 00 копійок щомісячно, починаючи з 22 жовтня 2012 року до досягнення неповнолітньою дитиною: ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_1 трьохрічного віку, тобто до ІНФОРМАЦІЯ_5.

Стягнути з ОСОБА_3 судовий збір в розмірі 214 (двісті чотирнадцять) гривень, 60 копійок на рахунок спеціального фонду державного бюджету України.

На підставі п.1 ч.1 ст.367 ЦПК України допустити негайне виконання рішення у межах суми платежу за один місяць.

Рішення може бути оскаржене в апеляційному порядку до Апеляційного суду Чернівецької області через Глибоцький районний суд шляхом подачі в 10-денний строк з дня проголошення рішення апеляційної скарги.

СУДДЯ:

Джерело: ЄДРСР 27398392
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку