open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

Справа № 2-о/0537/52/2012 рік

Р І Ш Е Н Н Я

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 листопада 2012 року Олександрівський районний суд Донецької області

у складі головуючого - судді Кулікова В.В.,

при секретарі - Пліскачовій Н.В.,

за участю: прокурора - Загубигорілко М.А.

голови Степанівської сільської ради - Давиденко В.М.

розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду смт. Олександрівка цивільну справу за заявою прокурора Олександрівського району Донецької області, в інтересах Степанівської сільської ради Олександрівського району про визнання майна безхазяйним,

В С Т А Н О В И В:

Прокурор Олександрівського району в інтересах Степанівської сільської ради звернувся до суду з заявою, вказуючи, що в с. Новопавлівка, на території Степанівської сільської ради знаходилась шахта «Красноармійська», на території якої знаходились водопровідні мережі загальною довжиною 2522 м, у тому числі: d 125мм, матеріал -сталь товстостінна -2432 м, d -50мм, матеріал -сталь -90м з кількістю оглядових водопровідних колодязів на проїзді всього -5 шт., у тому числі: шлакоблок -з/бетонне перекриття -1 шт., залізобетонні кільця -без перекриття -2 шт., залізобетонні кільця -перекриття з/бетонне -1 шт., цегляний -перекриття дерев'яне -1 шт., з загальною кількістю засувок 3 шт. (d 75 мм), загальною кількістю кранів (вентилів) 2 шт. (d 50 мм). Після ліквідації шахти на території сільської ради залишились вищезазначені водопровідні мережі.

23.07.2011 головою Степанівської сільської ради було надано об'яву в газету «Вісті Олександрівщини», про відсутність відомостей про власника даних водопровідних мереж. За даною об'явою власник до теперішнього часу не з'явився.

Згідно довідки №01-05/1009 від 21.09.2012 Донецької виконавчої дирекції ДП «Донвуглереструктуризація», на балансі якої знаходилась шахта «Красноармійська», водопровідні мережі в них на балансі не знаходяться.

В судовому засіданні прокурор позов підтримав та підтвердив доводи, що містяться в позовній заяві.

Залучений до участі у справі в якості заінтересованої особи - голова Степанівської сільської ради Давиденко В.М. не заперечує проти визнання водопровідні мережі, що проходять по території Степанівської сільської ради Олександрівського району Донецької області безхазяйною.

Заслухавши пояснення сторін, розглянувши матеріали справи, суд встановив наступне.

У с. Новопавлівка Олександрівського району Донецької області, на території Степанівської сільської ради, знаходилась шахта «Красноармійська», на території якої знаходились водопровідні мережі загальною довжиною 2522 м. Після ліквідації шахти на території сільської ради залишились вищезазначені водопровідні мережі.

23.07.2011 головою Степанівської сільської ради було надано об'яву в газету «Вісті Олександрівщини», про відсутність відомостей про власника даних водопровідних мереж. За даною об'явою власник до теперішнього часу не з'явився.

Згідно довідки №01-05/1009 від 21.09.2012 Донецької виконавчої дирекції ДП «Донвуглереструктуризація», на балансі якої знаходилась шахта «Красноармійська»водопровідні мережі в них на балансі не знаходяться.

Відповідно до ст.335 ЦК України :

1. Безхазяйною є річ, яка не має власника або власник якої невідомий.

2. Безхазяйні нерухомі речі беруться на облік органом, що здійснює державну реєстрацію прав на нерухоме майно, за заявою органу місцевого самоврядування, на території якого вони розміщені. Про взяття безхазяйної нерухомої речі на облік робиться оголошення у друкованих засобах масової інформації.

Після спливу одного року з дня взяття на облік безхазяйної нерухомої речі вона за заявою органу, уповноваженого управляти майном відповідної територіальної громади, може бути передана за рішенням суду у комунальну власність.

На підставі наведеного вище, керуючись ст. 335 Цивільного кодексу України; ст.ст.10, 60, 212 ЦПК України, суд

В И Р І Ш И В:

Заяву задовольнити повністю.

Визнати водопровідні мережі, загальною довжиною 2522 м., що проходять по території Степанівської сільської ради Олександрівського району Донецької області - безхазяйними.

Апеляційна скарга на рішення суду може бути подана до Апеляційного суду Донецької області через Олександрівський районний суд протягом десяти днів з дня його проголошення.

Особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення судового рішення, можуть подати апеляційну скаргу протягом десяти днів з дня отримання копії цього рішення.

Рішення надруковане в єдиному екземплярі в нарадчій кімнаті суддею Куліковим В.В.

Суддя В.В. Куліков

Джерело: ЄДРСР 27398375
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку