open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа №: 1118/5283/12ПОСТАНОВА

Іменем України

"12" липня 2012 р. Олександрійський міськрайонний суд

Кіровоградської області

в складі: головуючого - судді Ковальової О.Б.,

при секретарі - Дудченко О.Ю.,

за участі: прокурора - Єфременко Ю.С.,

інспектора кримінально-виконавчої інспекції - Іванченка О.С.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Олександрія подання щодо ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, засудженого вироком Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області від 21 грудня 2011 року за ч.2 ст.297 КК України до 3-х років позбавлення волі з застосуванням ст., ст. 75, 76 КК України з іспитовим строком на 2 роки, про скасування іспитового строку і направлення засудженого в місця позбавлення волі для подальшого відбування покарання, -

В С Т А Н О В И В :

20.06.2012 року начальник Олександрійського МРВ УДДУ ПВП в Кіровоградській області звернувся до суду з поданням про скасування іспитового строку і направлення засудженого ОСОБА_2 для відбування покарання в місця позбавлення волі, в якому вказав, що ОСОБА_2 засуджений 21 грудня 2011 року Олександрійським міськрайонним судом Кіровоградської області за ч.2 ст.297 КК України до 3-х років позбавлення волі, звільнений від відбування покарання згідно ст. 75 КК України з іспитовим строком на 2 роки.

01.02.2012 року ОСОБА_2 поставлено на облік в КВІ м. Олександрії.

Засудженому 06.02.2012 року були роз'ясненні умови відбування покарання та обов'язки, покладені на нього судом, відібрана підписка; а також винесена постанова про встановлення днів явки на реєстрацію.

07.03.2012 року ОСОБА_2 притягувався до адміністративної відповідальності за ч.1 ст.173-2 КУпАП.

Обов'язки покладенні на нього судом не виконує, не з'являвся для реєстрації до КВІ: 12.03.2012 року, 19.03.2012 року без поважних причин, за що інспекцією було винесено письмове попередження та повторно роз'яснено порядок та правила перебування на обліку, а також обов'язки покладені на нього судом

Належних висновків засуджений не зробив, так як не з'явився на реєстрацію: 09.04.2012 року, 16.04.2012 року, 07.05.2012 р., 14.05.2012 р., 21.05.2012 р., 05.06.2012 р., 11.06.2012 р. та 18.06.2012 р. На виклики не реагує. Тому інспекцією 25.04.2012 року до Олександрійського МВ УМВС було направлено подання про привід засудженого. Згідно рапорту ДІМ Барабаша за вказаною адресою засуджений відсутній та місце його перебування не відоме.

Згідно довідки міської лікарні № 1 на лікуванні він не знаходився. По обліку відділу реєстрації актів цивільного стану відсутній запис про смерть, на диспансерному обліку в Олександрійській психіатричній лікарні не перебуває, в Олександрійський онкологічний диспансер за медичною допомогою не звертався.

Інспекцією 08.06.2012 року було направлено до Олександрійського МВ УМВС подання для проведення подальших розшукових заходів. Згідно відповіді, яка надійшла звідти, відносно ОСОБА_2 заведена оперативно - розшукова справа № 1-371 від 15.06.2012 року.

На судовий розгляд подання ОСОБА_2 не з'явився. Про день,час та місце розгляду подання повідомлявся належним чином. До суду повернувся поштовий конверт з відміткою «за закінченням строку зберігання». Зі слів інспектора, місце знаходження засудженого на теперішній час невідоме. Суд з врахуванням думки осіб, які приймають участь у справі постановив, провести розгляд подання.

Інспектор доповів подання та підтримав його з підстав викладених в ньому.

Прокурор в судовому засіданні подання не підтримав, вважає, що КВІ не в повному обсязі встановила всі обставини по справі, оскільки не перевірена вся інформація щодо місця знаходження засудженого, тобто адреса реєстрації засудженого та дані з місця його проживання, так як вони є суперечливими, не опитано матір засудженого.

Суд, заслухавши інспектора, думку прокурора, вивчивши матеріали особової справи, дійшов до висновку, що подання не підлягає задоволенню з таких підстав.

Відповідно до ч.2 ст. 78 КК України якщо засуджений не виконує покладені на нього обов'язки або систематично вчинює правопорушення, що потягли за собою адміністративні стягнення і свідчать про його небажання стати на шлях виправлення, суд направляє засудженого для відбування призначеного покарання.

Також відповідно до вимог ст. 408-2 КПК України підставою для скасування звільнення засудженого від відбування покарання з випробуванням є невиконання ним покладених на нього судом обов'язків або систематичне вчинення правопорушень, які спричинили адміністративні стягнення і свідчать про небажання засудженого стати на шлях виправлення

При цьому суд має врахувати, чи мав засуджений реальну можливість виконати покладені на нього обов'язки, у чому складалися правопорушення, чи були вони систематичними.

Судом встановлено, що ОСОБА_2, засуджений 21 грудня 2011 року Олександрійським міськрайонним судом Кіровоградської області за ч.2 ст.297 КК України до 3-х років позбавлення волі, звільнений від відбування покарання згідно ст. 75 КК України з іспитовим строком на 2 роки. На підставі ст. 76 КК України на нього покладено обов'язок: протягом іспитового строку не виїжджати за межі України без дозволу органів ВКІ, повідомляти кримінально - виконавчу інспекцію про зміну місця проживання, роботи, навчання; періодично являтись до КВІ на реєстрацію.

Згідно анкети (а.с.11) ОСОБА_2 проживає за адресою: АДРЕСА_2, а зареєстрований - АДРЕСА_1

06.02. 2012 року йому було роз'яснено порядок та умови відбування покарання з іспитовим строком, а також він був попереджений про наслідки невиконання покладених на нього судом обов'язків. В той же день була відібрана підписка, в якій він був попереджений про те, що у разі ухилення від виконання покладеного на нього судом обов'язку або систематичного порушення громадського порядку, звільнення від відбування покарання з іспитовим строком може бути скасоване судом, і він буде направлений для відбування призначеного покарання (а.с.10).

В той же день та 13.02.2012 року, 05.03.2012 року з ним були проведені профілактичні бесіди; 07.03.2012 року він був визнаний винним у вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.173-2 КУпАП та притягнутий до адміністративної відповідальності, а з 09.04.2012 року не з'являється за викликом до Олександрійського МРП КВІ.

Інспекцією 08.06.2012 року було направлено до Олександрійського МВ УМВС подання для проведення подальших розшукових заходів. Згідно відповіді, яка надійшла звідти, відносно ОСОБА_2 заведена оперативно - розшукова справа № 1-371 від 15.06.2012 року.

Згідно п.8.5. Інструкції про порядок виконання покарань, не пов'язаних з позбавленням волі, та здійснення контролю щодо осіб, засуджених до таких покарань передбачено, якщо протягом указаного терміну місцезнаходження засудженої особи не встановлене, то працівник інспекції передає подання (додаток 19 до цієї Інструкції), копію вироку суду та матеріали початкових розшукових заходів із супроводжувальним листом до органів внутрішніх справ для здійснення подальшого розшуку засудженої особи (частина 1 статті 31 Кримінально-виконавчого кодексу України.

Одночасно з цим стосовно засудженої особи прокуророві направляються матеріали для вирішення питання про притягнення її до кримінальної відповідальності за ухилення від відбування покарання.

На підставі викладеного, суд вважає, що відсутні достатні підстави для скасування іспитового строку та направлення засудженого для відбування призначеного покарання, так як засуджений на розгляд справи не явився, не встановлено його місце проживання, даних по результатам розшуку засудженого до суду не надано.

Керуючись ст., ст. 75, 76, 78 КК України, ст. 408-2 КПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В

В задоволенні подання начальника Олександрійського МРВ УДДУ ПВП в Кіровоградській області про скасування звільнення від покарання з іспитовим строком щодо ОСОБА_2 та направлення його в місця позбавлення волі для подальшого відбування покарання за вироком Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області від 21 грудня 2011 року - відмовити.

Матеріали особової справи № 28/2012р. відносно ОСОБА_2 - повернути до Олександрійського МРВ УДДУ ПВП в Кіровоградській області - для подальшого виконання.

На постанову може бути подана апеляція до апеляційного суду Кіровоградської області через Олександрійський міськрайонний суд протягом 7 діб з моменту її проголошення, засудженим в той же строк з моменту вручення копії постанови .

Суддя:

Джерело: ЄДРСР 27080787
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку