open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

0446/739/12

6/0446/12/12

17.10.2012

У Х В А Л А

іменем України

17.10.2012 року суддя Юр»ївського районного суду Дніпропетровської області ОСОБА_1, розглянувши заяву ОСОБА_2 про забезпечення доказів,

В С Т А Н О В И В:

16.10.2012 року до суду надійшла заява ОСОБА_2 про забезпечення

доказів , в якій останній зазначає про те, що на виконанні в ОСОБА_2»ївському ВДВС мається справа про стягнення заборгованості з ТОВ »Мрія» ОСОБА_2»ївського району на користь ОСОБА_3, при цьому у зв»язку з тим, що ВДВС виконує виконавчі дії по реалізації майна без належного повідомлення заявника як боржника по справі і дане може призвести до відчуження всього майна до набрання рішенням суду законної сили просить забезпечити докази у справі шляхом витребування з ОСОБА_2»ївського ВДВС виконавчого провадження для огляду в судовому засіданні в ОСОБА_2»ївському районному суді.

Розглянувши дану заяву вважаю, що остання не відповідає вимогам ст. ст. 133, 134 ЦПК України та підлягає залишенню без руху з наступних підстав:

- так, відповідно до ч.1 ст. 133 ЦПК України особи, які беруть участь у справі і вважають, що подання потрібних доказів є неможливим або у них є складнощі в поданні цих доказів, мають право заявити клопотання про забезпечення цих доказів.

Відповідно до ч.3 ст. 133 ЦПК України за заявою заінтересованої особи суд може забезпечити докази до пред»явлення нею позову, при цьому у разі подання заяви про забезпечення доказів до подання позовної заяви заявник повинен подати позовну заяву протягом трьох днів з дня постановлення ухвали про забезпечення доказів.

Відповідно до ч.1 ст.134 ЦПК України у заяві про забезпечення доказів повинні бути зазначені: докази, які необхідно забезпечити; обставини, що можуть бути підтверджені цими доказами; обставини, які свідчать про те, що подання потрібних доказів може стати неможливим або ускладненим, а також справа, для якої потрібні ці докази або з якою метою потрібно їх забезпечити.

На порушення даних вимог в поданій заяві не зазначено:

- для якої саме справи потрібні ці докази та яким судом вона розглядається, хто є сторонами по справі (їх найменування); чи подається дана заява до подання позовної заяви, якщо так, то який позов та про що буде поданий до суду. Заявник повинен хоча б в загальних рисах визначити підстави та предмет майбутнього позову і обґрунтувати чому заява про забезпечення доказів подається до подання позовної заяви;

- які саме докази слід забезпечити, тобто яке саме виконавче провадження (його номер, дата) та по якій справі слід витребувати для огляду;

- обставини, які можуть бути підтверджені даними доказами, які необхідно забезпечити та чи входять ці обставини до предмету доказування по справі;

- обставини, які свідчать про те, що подання потрібних доказів може стати неможливим або ускладненим.

Вищепереліченим вимогам подана заява не відповідає та зі змісту останньої не зрозуміло для якої справи чи позову в майбутньому потрібно забезпечити дані докази.

Відповідно до ч.2 ст. 134 ЦПК України до заяви про забезпечення доказів, яка не відповідає вимогам ст. 134 ЦПК України, застосовуються наслідки, встановлені ст. 121 цього Кодексу, тобто заява залишається без руху.

На підставі викладеного, керуючись ст. 121, 133, 134 ЦПК України,

У Х В А Л И В:

Заяву ОСОБА_2 про забезпечення доказів залишити без руху повідомивши заявника по справі про необхідність усунути вищенаведені в мотивувальній частині ухвали недоліки заяви не пізніше п»яти днів з дня отримання копії ухвали.

У разі невиконання ухвали суду в зазначений строк заява буде вважатися неподаною та повернута заявнику.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Маренич С.О.

Джерело: ЄДРСР 26939831
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку