open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

Справа № 1116/2638/12 р.

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13.09.2012 року Новоукраїнський районний суд Кіровоградської області у складі:

головуючого: Русіна Алла Анатоліївна

при секретарі: Негра Ю.Г.

за участю заявниці -ОСОБА_1

заінтересованих осіб -ОСОБА_2,ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Новоукраїнка цивільну справу за заявою ОСОБА_1 про надання права на шлюб, -

ВСТАНОВИВ :

Заявниця звернулась до суду з заявою про надання їй права на шлюб обгрунтовуючи її тим, що вона бажає зареєструвати шлюб з гр. ОСОБА_2 ІНФОРМАЦІЯ_1, оскільки вони кохають один одного, мають намір створити сім'ю та народити спільну дитину. Її батьки та батьки її нареченого не заперечують проти реєстрації цього шлюбу.

В судовому засіданні неповнолітня заявниця заяву підтримала та просила суд задовольнити її посилаючись на те, що вона кохає ОСОБА_2 і бажає створити з ним сім"ю.

Заінтересована особа ОСОБА_2 в судовому засіданні пояснив, що він кохає заявницю і бажає створити з нею сім"ю. Він є повнолітнім, має постйне місце роботи і заробіток, який дозволить йому утримувати молоду дружину та їх дитину. Він підтримує заявницю у її прагненні здобути освіту і надаватиме їй необхідну допомогу.

Заінтересована особа ОСОБА_3 в судовому засіданні надала пояснення про те, що вона доводиться матір?ю заявниці. Їй відомо, що дочка вирішила укласти шлюб з ОСОБА_2 Вона не заперечує проти реєстрації шлюбу так, як на її думку це відповідає інтересам дочки.

Представник органу опіки та піклування Рівнянської сільської ради Новоукраїнського району Кіровоградської області свого представника в судове засідання не направили, однак подали заяву про розгляд справи без їх участі. Проти задоволення заяви не заперечують.

Заслухавши пояснення заявниці, заінтересованих осіб, дослідивши матеріали справи, суд вважає, що заява підлягає задоволенню.

Судом встановлено, що неповнолітня ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_2, має бажання добровільно вступити в шлюб з ОСОБА_2 ІНФОРМАЦІЯ_1, так як вони кохають і поважають один одного та мають взаємне бажання створити сім'ю. Згідно довідки Кіровоградської обласної лікарні (а.с.7 ) заявниця перебуває на четвертому місяці вагітності.

Визначених ст. 26 СК України перешкод для реєстрації шлюбу між заявницею і ОСОБА_2 судом не встановлено.

Таким чином, існуєть обгрунтовані підстави для задоволення заяви, оскільки набуття заявницею права на шлюб відповідає її інтересам створити з ОСОБА_2 сім"ю, спільно з ним проживати, мати спільний побут, взаємні права та обов"язки.

Враховуючи інтереси ненародженої дитини ,суд вважає за необхідне допустити рішення до негайного виконання.

Керуючись ст. 22, 23 ч. 2 СК України, ст. ст. 209, 213 - 218, 234 ч. 2, 367 ЦПК України, суд -

ВИРІШИВ:

Заяву задовольнити.

Надати ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_2, уродженці та мешканці АДРЕСА_1, право на шлюб з ОСОБА_2 ІНФОРМАЦІЯ_1, скоротивши шлюбний вік на 9 місяців та 9 днів.

Рішення суду допустити до негайного виконання.

Рішення може бути оскаржене до апеляційного суду Кіровоградської області через Новоукраїнський районний суд протягом десяти днів з моменту проголошення.

Головуючий: А. А. Русіна

Джерело: ЄДРСР 26005037
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку