open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Каланчацький районний суд Херсонської області Справа № 2112/855/2012

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

17.07.2012 Каланчацький районний суд Херсонської області

під головуванням судді Максимович І. В.

при секретарі Максимовій О.Г.,

з участю:

прокурора Катеринчук О.М.,

захисника підсудного ОСОБА_1,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Каланчацького районного суду Херсонській області кримінальну справу по обвинуваченню

ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця с. Новокиївка Каланчацького району Херсонської області, українця, громадянина України, освіта неповна середня, не одруженого, неповнолітніх дітей на утриманні не має, не працюючого, мешканця: АДРЕСА_1, судимого 22.12.2011 р. Каланчацьким районним судом Херсонській області за ст. 185 ч.3 КК України до 3 років позбавлення волі. На підставі ст. 75 КК України звільнений з іспитовим строком на 2 роки,

-в скоєні злочину, передбаченого ст. 185 ч. 3 КК України,

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_2, будучи засудженим 22 грудня 2011 року вироком Каланчацького районного суду за ч. 3 ст. 185 КК України до покарання у вигляді 3 років позбавлення волі з іспитовим строком 2 роки, на шлях виправлення не став, повторно скоїв новий тяжкий корисливий злочин, а саме: в кінці лютого-місяця 2012 року, в вечірній час, переслідуючи корисливу мету на таємне заволодіння чужим майном, умисно, шляхом пошкодження вікна таємно проник до будинку АДРЕСА_2 Каланчацького району Херсонської області, який налжить ОСОБА_3, звідки вчинив крадіжку електричної духової печі «Харків», вартістю 450 грн., металобрухту вагою 25 кг, вартістю 1 грн 80 коп за 1 кг на загальну суму 45 грн. З викраденим зник, обернувши викрадене майно на свою користь, чим спричинив потерпілій матеріальну шкоду на суму 495 грн.

В судовому засіданні підсудний ОСОБА_2 свою вину визнав повністю, щиро покаявся та пояснив, що в кінці лютого-місяця 2012 року, в вечірній час, переслідуючи корисливу мету на таємне заволодіння чужим майном, умисно, шляхом пошкодження вікна таємно проник до будинку АДРЕСА_2 Каланчацького району Херсонської області, який налжить ОСОБА_3, звідки вчинив крадіжку електричної духової печі «Харків», вартістю 450 грн., металобрухту вагою 25 кг, вартістю 1 грн 80 коп за 1 кг на загальну суму 45 грн. З викраденим зник, обернувши викрадене на свою користь. Розуміє, що вчинив злочин.

Судом, за згодою учасників судового розгляду визнано недоцільним дослідження доказів у відношенні фактичних обставин справи, які ніким не оскаржуються. При цьому судом встановлено, що учасники судового розгляду правильно розуміють зміст цих обставин, суд встановив відсутність сумнівів у добровільності та істинності їх позиції, а також учасникам судового розгляду роз'яснено судом, що вони будуть позбавлені права оскаржувати ці фактичні обставини справи в апеляційному порядку у відповідності до ч. 3 ст. 299 КПК України.

В діях ОСОБА_2 вбачаються ознаки злочину, передбаченого ч. 3 ст. 185 КК України, тобто таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинена повторно, поєднана з проникненням в житло.

Призначаючи покарання, суд приймає до уваги характер суспільної небезпеки вчиненого злочину, особу підсудного ОСОБА_2, судимого 22.12.2011 р. Каланчацьким районним судом Херсонській області за вчинення злочину, передбаченого ст. 185 ч. 3 КК України до 3 років позбавлення волі, на підставі ст. 75 КК України звільненого з іспитовим строком на 2 роки, його негативну характеристику за місцем проживання (а.с. 66).

ОСОБА_2 перебуває на обліку у лікаря психіатра з діагнозом «Олігрофренія в ступені дебільності». Згідно Акту амбулаторної судово-психіатричної експертизи № 259 від 24.04.2012 р., підсудний «мог отдавать себе отче в своїх действиях и руководить ими. В настоящее время ОСОБА_5 также может отдавать отдавать себе отче в своїх действиях и руководить ими» (а.с. 47-49). Не одружений; неповнолітніх дітей на утриманні не має; обставини, що впливають на призначення покарання, з яких обтяжуючими, відповідно до ст. 67 КК України, судом не встановлено, пом'якшуючими, відповідно до ст. 66 КК України, є щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину.

Враховуючи викладене, стан здоров»я підсудного, його характеристику, небажання ставати на шлях виправлення, відсутність обтяжуючих обставин, суд вважає за необхідне призначити ОСОБА_2 кримінальне покарання, необхідне й достатнє для його виправлення та попередження нових злочинів у виді позбавлення волі в межах санкції ст. 185 КК України, не знайшовши підстав для застосування ст. 69 КК України.

Матеріальні збитки складають 495 грн., з яких відшкодовано 450 грн.

Судові витрати по справі(проведення судово-психіатричної експертизи) складають 448 грн. 33 коп. підлягають відшкодуванню.

Цивільний позов по справі не заявлявся.

Арешт на майно не накладався.

Речовій доказ - електрична духова піч передана на зберігання потерпілій ОСОБА_3 (а.с.17).

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 323, 324 КПК України, суд

З А С У Д И В :

Визнати винним ОСОБА_2 в скоєні злочину, передбаченого ст. 185 ч. 3 КК України та призначити йому покарання у вигляді трьох років позбавлення волі. На підставі ч. 1 ст. 71 КК України до призначеного покарання приєднати невідбуту частину покарання за попереднім вироком та остаточно призначити покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі.

Запобіжний захід -«підписка про невиїзд» замінити на «взяття під варту» та ОСОБА_2 взяти під варту в залі суду.

Строк відбування покарання рахувати з 17 липня 2012 року.

Речові докази по справі, а саме електрична духова піч - вважати повернутими за належністю.

Стягнути з ОСОБА_2 судові витрати в сумі 448 грн 33 коп.

На вирок може бути подана апеляція в апеляційний суд Херсонської області, через Каланчацький районний суд, протягом 15 діб з моменту його проголошення, а засудженому в той же строк з моменту вручення йому копії вироку.

Суддя: Максимович І. В.

Джерело: ЄДРСР 25189894
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку