open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа № 8/а/0417/100/2012

У Х В А Л А

«16» лютого 2012 року Індустріальний районний суд м. Дніпропетровська

у складі:

головуючого судді Грищенко В. М.

при секретарі Шульга Н.С.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Дніпропетровську заяву Управління Пенсійного Фонду України в Індустріальному районі м. Дніпропетровська про перегляд за нововиявленими обставинами постанови Індустріального районного суду м. Дніпропетровська від 27.10.2010 року № 2а-1267/2010, -

В С Т А Н О В И В:

До суду надійшла заява Управління Пенсійного Фонду України в Індустріальному районі м. Дніпропетровська про перегляд за нововиявленими обставинами постанови Індустріального районного суду м. Дніпропетровська від 27.10.2010 року № 2а-1267/2010 в справі за адміністративним позовом ОСОБА_1 до заявника про поновлення пропущеного строку, встановлення надбавки до пенсії за віком, перерахування пенсії, та стягнення щомісячно не нарахованої та не сплаченої соціальної допомоги, мотивуючи свої вимоги тією обставиною, що ухваленим рішенням, яким Управління Пенсійного Фонду України в Індустріальному районі м. Дніпропетровська зобов'язане на користь позивача нараховувати та виплачувати підвищену пенсію у розмірі 30 % мінімальної пенсії за віком за період з 11 квітня 2010 року по 11 жовтня 2010 року. Просить переглянути рішення суду у зв'язку з нововиявленими обставинами, якими є рішення Конституційного суду України №20-рп/2011 від 26.12.2011 року у справі за конституційним поданням щодо відповідності Конституції України пункту 4 розділу VII «Прикінцеві положення» Закону України «Про державний бюджет України на 2011 рік», згідно якого норми та положення статті 6 Закону України «Про соціальний захист дітей війни», застосовуються в порядку та розмірах, встановлених Кабінетом міністрів України, виходячи з наявності фінансового ресурсу бюджету Пенсійного фонду України на 2011 рік, визнані такими, що відповідають конституції. Відповідно до вказаного рішення підвищення пенсії «дітям війни» повинно проводитися в розмірі 49 грн. 80 коп., а не 30% від мінімальної пенсії за віком, як це вказано в рішенні суду. Це є істотними обставинами, які не були відомі суду під час розгляду справи та є підставою для перегляду рішення у зв'язку з нововиявленими обставинами.

Позивач в судове засідання не з'явився, повідомлений належним чином, причину неявки суду не повідомив.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився, повідомлений належним чином, причину неявки суду не повідомив.

Дослідивши матеріали справи, суд доходить до висновку, що вимоги Управління Пенсійного Фонду України в Індустріальному районі м. Дніпропетровська про перегляд рішення суду у зв'язку з ново виявленими обставинами задоволенню не підлягає.

Відповідно до вимог ст. 245 КАСУ підставами для перегляду судового рішення за нововиявленими обставинами є істотні для справи обставини, що не були і не могли бути відомі особі, яка звертається із заявою, на час розгляду справи. Тобто не можуть бути визнані нововиявленими обставинами нові обставини, тобто такі, що виникли чи змінилися після ухвалення рішення чи винесення ухвали.

Як випливає з заяви Управління Пенсійного Фонду України в Індустріальному районі м. Дніпропетровська нововиявленими обставинами заявник вважає рішення Конституційного суду України №20-рп/2011 від 26.12.2011 року у справі за конституційним поданням щодо відповідності Конституції України пункту 4 розділу VII «Прикінцеві положення» однак вказана обставина виникла вже після ухвалення судового рішення судом першої інстанції, тобто її неможливо вважати нововиявленими обставинами.

Таким чином, суд доходить до висновку, що заявником не доведений факт виникнення нововиявлених обставин, а тому підстав для скасування рішення не має.

Керуючись ст. 245, 253 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву Управління Пенсійного Фонду України в Індустріальному районі м. Дніпропетровська про перегляд за нововиявленими обставинами постанови Індустріального районного суду м. Дніпропетровська від 27.10.2010 року № 2а-1267/2010 в справі за адміністративним позовом ОСОБА_1 до заявника про поновлення пропущеного строку, встановлення надбавки до пенсії за віком, перерахування пенсії, та стягнення щомісячно не нарахованої та не сплаченої соціальної допомоги - залишити без задоволення.

Ухвала може бути оскаржена до апеляційного суду Дніпропетровської області через Індустріальний районний суд м. Дніпропетровська шляхом подачі в 5-денний строк з дня отримання ухвали апеляційної скарги.

Суддя: В.М. Грищенко

Джерело: ЄДРСР 23825127
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку