open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Запорізької області

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19.12.11 Справа № 15/5009/6225/11

Суддя Горохов І.С.

За позовом Концерну “Міські теплові мережі” в особі Філії Концерну “Міські теплові мережі” Жовтневого району, юридична адреса –69091 м. Запоріжжя, бул. Гвардійський, 137; фактична адреса –69002 м. Запоріжжя, вул. Артема, 79А

до відповідача Благодійного фонду “Щит”, 69063 м. Запоріжжя, вул. Свердлова, 10

про стягнення 3 052,59 грн.

Суддя Горохов І.С.

Представники:

від позивача: ОСОБА_1 представник дов. № 04/27 від 04.01.2011р.

від відповідача: ОСОБА_2., представник дов . № 19/12-1 від 19.12.2011р.

Сутність спору:

Розглядається позовна заява Концерну “Міські теплові мережі” в особі Філії Концерну “Міські теплові мережі” Жовтневого району до відповідача Благодійного фонду “Щит” про стягнення 3 052,59 грн.

Ухвалою господарського суду від 17.10.2011 порушено провадження по справі, її розгляд призначено на 17.11.2011р. Розгляд справи переносився та відкладався.

В судовому засіданні від 19.12.2011 оголошено вступну та резолютивну частини рішення.

Позивач підтримав заявлені позовні вимоги з наступних підстав: 01.08.2002р. між Концерном «Міські теплові мережі»в особі Філії Концерну “Міські теплові мережі” Жовтневого району та Благодійним фондом «Щит»було укладено договір № 662 про постачання теплової енергії в гарячій воді. Відповідно до п. 1.2 договору Позивач взяв зобов'язання постачати теплову енергію відповідачу в необхідних обсягах, а Відповідач взяв обов’язок сплачувати за теплову енергію по встановленим тарифам в термін, що передбачені пунктами 6.2, 6.5 договору. Позивач зазначає, що взяті на себе зобов’язання за договором виконав належним чином, а відповідач в порушення умов договору не виконав свої зобов'язання по оплаті отриманої теплові енергії, внаслідок чого за ним склалася заборгованість в сумі 3 052,59 грн., яка нарахована за період лютий 2011р. –серпень 2011р.

Відповідач позовні вимоги визнав в повному обсязі, зазначив, що зазначена заборгованість виникла в зв’язку з скрутним матеріальним становищем Благодійного фонду “Щит”. Крім того, відповідачем заявлено усне клопотання про надання відстрочки виконання рішення на один місяць. У відповідності до ст.. 22 Господарського процесуального кодексу України клопотання прийнято судом до розгляду.

За клопотанням представників сторін розгляд справи ведеться без застосування технічних засобів фіксування судового процесу.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення представників сторін, суд встановив, що між Концерном “Міські теплові мережі” в особі Філії Концерну “Міські теплові мережі” Жовтневого району (Позивач) та Благодійним фондом “Щит” (Відповідач), було укладено договір № 662 від 01.08.2002р. «Про постачання теплової енергії у гарячій воді».

Відповідно до п. 1.2 Договору Енергопостачальна організація бере на себе зобов'язання постачати Споживачеві теплову енергію в гарячій воді в потрібних йому обсягах, а Споживач зобов'язується оплачувати одержану теплову енергію разом з втратами теплової енергії на теплотрасі, що перебуває на балансі Споживача за встановленими тарифами в терміни передбачені цим договором, згідно з встановленим планом теплоспоживання у період з 01.08.2002р. по 31.07.2007.

Відповідно до п. 1 додаткової угоди № 3/06 від 01.01.2006р. до договору споживач з 7 числа місяця, наступного за розрахунковим, повинен отримати від Енергопостачальної організації, документи за розрахунковий період:

- рахунок-фактуру;

- акт приймання - передачі теплової енергії;

- акт звіряння розрахунків (за вимогою Споживача)

Отриманий Акт приймання - передачі теплової енергії Споживач повинен підписати, оформити належним чином та повернути на адресу Енергопостачальної організації на протязі п'яти днів з дати отримання. Датою отримання Акту вважається:

- при отриманні нарочним - дата вручення представнику Споживача;

- при направленні рекомендованим листом - дата зазначена у відбитку поштового штемпеля на документі, що зроблений поштовим відділенням та підтверджує відправлення, з урахуванням поштового пробігу документа (по місту-3 дні, по області - 5- днів, по Україні - 7 днів);

В разі наявності заперечень щодо даних, зазначених в Акті, Споживач зобов'язаний надати Енергопостачальній організації нормативно обґрунтовані письмові заперечення до даного Акту з додаванням відповідних документів та погодити з Енергопостачальною організацією всі розбіжності у встановлений строк - п'ять днів. У разі неотримання Акту приймання-передачі, або обґрунтованих заперечень в його підписанні у встановлений договором термін, Акт підписується Енергопостачальною організацією з позначенням про відмову у підписанні його Споживачем, та оформлений таким чином Акт вважається погодженим і є підставою для проведення розрахунків за зазначений в ньому розрахунковий період.

Акти приймання –передачі підписані між сторонами без зауважень.

У період часу з лютого 2011р. по серпень 2011р. позивач поставив відповідачу теплову енергію на суму 3 052,59 грн., що підтверджується рахунками за поставлену теплову енергію.

Відповідно до вимог ст. 193 Господарського кодексу України та 526 Цивільного кодексу України зобов’язання має виконуватись належним чином відповідно до умов договору та вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог –відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться.

Одностороння відмова від зобов’язання або одностороння зміна його умов не допускається, якщо інше не встановлено договором або законом, ст. 525 Цивільного кодексу України.

Відповідно до ст. 629 Цивільного кодексу України, договір є обов’язковим для виконання сторонами.

Відповідно до ст. 625 Цивільного кодексу України, боржник не звільняється від відповідальності за неможливість виконання ним грошового зобов’язання.

Суд вважає, що позовні вимоги в частині стягнення з відповідача 3 052,59 грн. обґрунтовані та підлягають задоволенню.

Відповідачем заявлено усне клопотання про надання відстрочки виконання рішення суду на один місяць.

Відповідно до вимог п. 6 ст. 83 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, приймаючи рішення, має право: відстрочити або розстрочити виконання рішення.

Враховуючи те, що відповідач є благодійним фондом, неприбутковою громадською організацією, а також те, що представник позивача в судовому засіданні не заперечив проти відстрочки виконання рішення, суд вважає за можливе, задовольнити клопотання щодо відстрочки виконання рішення та відстрочити виконання рішення на 1 місяць до 19.01.2012р.

Враховуючи викладене, суд вважає позовні вимоги такими, що підлягають задоволенню.

Судові витрати покладаються на відповідача.

Керуючись ст. ст. 49, 82-84 Господарського процесуального кодексу України, суд

Вирішив:

1. Позов задовольнити.

2. Стягнути з Благодійного фонду “Щит” (69063 м. Запоріжжя, вул. Свердлова, 10; код ЄДРПОУ 20528068) на користь Концерну “Міські теплові мережі” в особі Філії Концерну “Міські теплові мережі” Жовтневого району (69006, м. Запоріжжя, б. Гвардійський, 137; код ЄДРПОУ 32121458) заборгованість за поставлену теплову енергію в сумі 3 052,59 грн., судові витрати з державного мита в розмірі 102,00 грн. та витрати на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу в розмірі 236,00 грн. Виконання рішення відстрочити на 1 місяць до 19.01.2012. Видати наказ.

Суддя І.С. Горохов

Рішення оформлено та підписано відповідно до вимог ст. 84 Господарського процесуального кодексу України 26.12.2011р.

26.12.2011

Джерело: ЄДРСР 20793483
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку