open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
5015/4506/11

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ


79014, м. Львів, вул. Личаківська, 128


УХВАЛА


10.11.11 Справа№ 5015/4506/11

За позовом: Відкритого акціонерного товариства “Дніпродзержинський автомобільний завод», м.Дніпродзержинськ

до відповідача: Закритого акціонерного товариства «Львівський автомобільний завод», м.Львів

про: «визнати недійсним договір купівлі-продажу будівель та споруд від 27.01.2005 року, укладений між Відкритим акціонерним товариством «Дніпродзержинський автомобільний завод»та Закритим акціонерним товариством «Львівський автомобільний завод», посвідчений приватним нотаріусом Дніпродзержинського нотаріального округу Татарець Т.К, та зареєстрованому в реєстрі за №189».



Головуючий суддя Кітаєва С.Б.

Суддя Гутьєва В.В.

Суддя Чорній В.В.

Секретар Яремчук С.


Представники:

від позивача: Кирик В.К.- ліквідатор

від відповідача: не з”явився


Права та обов»язки , передбачені ст.ст.20,22 Господарського процесуального кодексу України, суд роз»яснив представнику позивача. Заяви про відвід суддів не поступали.

Суть спору: Відкрите акціонерне товариство “Дніпродзержинський автомобільний завод», м.Дніпродзержинськ, подало позовну заяву до відповідача, Закритого акціонерного товариства «Львівський автомобільний завод», м.Львів, в якій просить «визнати недійсним договір купівлі-продажу будівель та споруд від 27.01.2005 року, укладений між Відкритим акціонерним товариством «Дніпродзержинський автомобільний завод»та Закритим акціонерним товариством «Львівський автомобільний завод», посвідчений приватним нотаріусом Дніпродзержинського нотаріального округу Татарець Т.К, та зареєстрованому в реєстрі за №189».

Провадження у справі порушено ухвалою від 08.08.2011 року, справу призначено до розгляду на 27.09.2011 року. Вимоги до сторін по підготовці справи до розгляду в судовому засіданні висвітлені в ухвалі. Ухвала про порушення провадження у справі отримана сторонами, що підтверджується наявними у справі поштовими повідомленнями про вручення рекомендованої кореспонденції.

Враховуючи ті обставини, що за предметом спору справа є складною, ухвалою від 20.10.2011 року суд призначив колегіальний розгляд справи у складі трьох суддів. Автоматизованою системою документообігу суду визначено для розгляду даної справи колегію суддів в складі : головуючого судді Кітаєвої С.Б., судді Гутьєвої В.В. та судді Чорній Л.З.

З підстав, зазначених в ухвалах суду від 04.10.11 р та від 20.10.11 року розгляд справи відкладався.

10.11.11 року в канцелярії суду зареєстровано подану позивачем заяву , в якій просить позовну заяву залишити без розгляду на підставі п.2 ст.81 ГПК України.

В судове засідання 10.11.11 року з»явився представник позивача.

Відповідач явку повноважного представника в судове засідання не забезпечив.

Представник позивача просить суд задоволити подану ним заяву про залишення позову без розгляду. Жодного витребовуваного ухвалами суду, у тому числі й ухвалою від 20.10.11 року документа, позивач суду не подав, поважність причин не повідомив і не довів.

Відповідно до ст.32 ГПК України доказами у справі є будь-які фактичні дані, на підставі яких господарський суд у визначеному законом порядку встановлює наявність чи відсутність обставин, на яких грунтуються вимоги і заперечення сторін, а також інші обставини, які мають значення для правильного вирішення господарського спору. Ці дані , зокрема, встановлюються письмовими доказами.

Відповідно до ст.33 ГПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу свої вимог і заперечень. Докази подаються сторонами та іншими учасниками судового процесу.

Відповідно до ст.22 Господарського процесуального кодексу України , сторони, окрім процесуальних прав, несуть певні процесуальні обов»язки.

Так, відповідно до с.3 ст.22 ГПК, сторони зобов»язані добросовісно користуватися належними їм процесуальними правами, виявляти взаємну повагу до прав і охоронюваних законом інтересів другої сторони, вживати заходів до всебічного повного та об»активного дослідження обставин справи.

Добросовісність користування процесуальними правами слід розглядати таким чином, що сторони,які беруть участь у справі, не повинні зловживати наданими їм правами.

Обов»язки осіб, які беруть участь у справі, встановлено статтями ГПК.

Господарський суд покладає виконання певних обов»язків на осіб, які беруть участь у справі, і виконання покладених обов»язків є обов»язковим для таких осіб.

За невиконання обов»язків, як установлених ГПК, так і покладених на сторони господарським судом, господарський суд може застосувати до них заходи процесуальної відповідальності, зокрема, залишення позову без розгляду, якщо позивач без поважних причин не подав витребувані господарським судом матеріали, необхідні для вирішення спору.

Відповідно до п.5 ст.81 ГПК України господарський суд залишає позов без розгляду, якщо позивач без поважних причин не подав витребувані господарським судом матеріали, необхідні для вирішення спору, або представник позивача не з»явився на виклик у засідання господарського суду і його нез»явлення перешкоджає вирішенню спору.

З матеріалів справи вбачається, що позивач перебуває в стадії банкрутства. Відповідач являється кредитором у справі про банкрутство позивача. Неподання позивачем документів, які витребовувались судом, зокрема в ухвалі від 29.10.01 р, унеможливлює вирішення спору по суті.

Оскільки без поважних суду причин не подано необхідних для вирішення спору документів, позовна заява підлягає залишенню без розгляду згідно п.5 ст.81 ГПК України.

Окрім того, у поданій до суду 10.11.11 р заяві позивач просить суд залишити позов без розгляду.

Враховуючи вищевикладене, керуючись п.п.2,5 ст.81 Господарського процесуального кодексу України, суд,-

у х в а л и в:


Позовну заяву ВАТ «Дніпродзержинський автомобільний завод»до ЗАТ «Львівський автомобільний завод»про визнання недійсним договору купівлі-продажу будівель та споруд від 27.01.2005 року залишити без розгляду.




Головуючий суддя С.Б.Кітаєва


Суддя В.В.Гутьєва


Суддя Л.З.Чорній

Суддя Кітаєва С.Б.

Джерело: ЄДРСР 20756686
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку