open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Категорія №8.3.2

ПОСТАНОВА

Іменем України

10 листопада 2011 року

Справа

№ 2а-9377/11/1270

Суддя Луганського окружного адміністративного суду Агевич К.В., розглянувши у скороченому провадженні матеріали за адміністративним позовом Державної податкової інспекції в Станично-Луганському районі Луганської області до приватного підприємства «Буд-Нев» про припинення юридичної особи,-

ВСТАНОВИВ

18 жовтня 2011 року на адресу Луганського окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Державної податкової інспекції в Станично-Луганському районі Луганської області до приватного підприємства «Буд-Нев» про припинення юридичної особи.

20 жовтня 2011 року ухвалою Луганського окружного адміністративного суду було відкрито провадження у справі за вказаним позовом та призначено справу до розгляду в скороченому провадженні.

У строк, встановлений ч. 3 статті 1832 Кодексу адміністративного судочинства України, відповідач не подав до канцелярії суду заперечення проти позову, тому справа розглядається на основі наявних доказів.

Розглянувши подані позивачем документи і матеріали, з’ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтується позов, оцінивши докази, які мають значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, суд прийшов до висновку, що надані позивачем докази та повідомлені ним обставини є достатніми для розгляду справи в порядку скороченого провадження, позовні вимоги є обґрунтованими та підлягають задоволенню в повному обсязі з огляду на наступне.

Як вбачається з матеріалів справи приватне підприємство «Буд-Нев» зареєстроване виконавчим комітетом Луганської міської ради 25.07.2008 року за реєстраційним номером 1 382 102 0000 015200 (а.с.14). Відповідач перебуває на обліку в якості платника податків в ДПІ в Станично-Луганському районі Луганської області з 20.09.2011 року (а.с.33).

Матеріалами справи підтверджено відсутність заборгованості перед бюджетом по сплаті податків (а.с.29).

Відповідно до підпункту 20.1.12 пункту 20.1 статті 20 Податкового кодексу України органи державної податкової служби мають право у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця, про визнання недійсними установчих (засновницьких) документів суб'єктів господарювання.

Згідно з пунктом 67.2 статті 67 Податкового кодексу України органи державної податкової служби в установленому законом порядку мають право звертатися до суду про винесення судового рішення щодо:

- припинення юридичних осіб або підприємницької діяльності фізичних осіб - підприємців;

- відміни державної реєстрації припинення юридичних осіб або підприємницької діяльності фізичних осіб - підприємців;

- скасування державної реєстрації змін до установчих документів.

У відповідності із частиною 2 статті 38 Закону України від 15 травня 2003 року № 755-IV «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців» підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є:

- визнання недійсним запису про проведення державної реєстрації через порушення закону, допущені при створенні юридичної особи, які не можна усунути;

- провадження нею діяльності, що суперечить установчим документам, або такої, що заборонена законом;

- невідповідність мінімального розміру статутного фонду юридичної особи вимогам закону;

- неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону;

- наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

У відповідності із ч. 11 ст. 19 Закону № 755 юридична особа зобов'язана подавати (надсилати) щороку протягом місяця, що настає за датою державної реєстрації, починаючи з наступного року, державному реєстратору для підтвердження відомостей про юридичну особу реєстраційну картку про підтвердження відомостей про юридичну особу.

Згідно ч. 12. ст. 19 Закону № 755, у разі ненадходження в установлений частиною одинадцятою статті 19 Закону строк реєстраційної картки про підтвердження відомостей про юридичну особу державний реєстратор зобов'язаний надіслати рекомендованим листом протягом п'яти робочих днів з дати, встановленої для подання реєстраційної картки, юридичній особі повідомлення щодо необхідності подання державному реєстратору зазначеної реєстраційної картки. У разі надходження державному реєстратору від органу державної податкової служби повідомлення встановленого зразка про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженням державний реєстратор зобов'язаний надіслати рекомендованим листом протягом п'яти робочих днів з дати надходження зазначеного повідомлення юридичній особі повідомлення щодо необхідності подання державному реєстратору реєстраційної картки.

Частиною 14 ст. 19 вищезазначеного Закону передбачено, що у разі неподання юридичною особою протягом місяця з дати надходження їй відповідного повідомлення реєстраційної картки про підтвердження відомостей про юридичну особу, державний реєстратор повинен внести до Єдиного державного реєстру запис про відсутність підтвердження зазначених відомостей датою, яка встановлена для чергового подання реєстраційної картки про підтвердження відомостей про юридичну особу.

Відповідно до довідки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб підприємців 11 серпня 2011 року до реєстру було внесено запис про відсутність юридичної особи за вказаною адресою (а.с.9). Також відсутність відповідача за адресою підтверджена довідкою про встановлення фактичного місцезнаходження платника податків (а.с.12)

Оскільки в Єдиному державному реєстрі є запис про відсутність юридичної особи відповідача за вказаним місцезнаходженням, то це є підставою припинення його юридичної особи.

Питання по судових витратах не вирішується, оскільки позивач звільнений від їх сплати у встановленому порядку, а ст. 94 Кодексу адміністративного судочинства України не передбачено їх стягнення у даних випадках.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 17, 18, 94, 158-163, 183? Кодексу адміністративного судочинства України, Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців», -

ПОСТАНОВИВ

Позовні вимоги Державної податкової інспекції в Станично-Луганському районі Луганської області до приватного підприємства «Буд-Нев» про припинення юридичної особи в повному обсязі.

<� Текст >

Припинити юридичну особу - приватного підприємства «Буд-Нев», 93625, Луганська область, Станично-Луганський район, с.Розквіт, вул..К.Маркса,2

Копію даної постанови направити Станично-Луганській районній державній адміністрації Луганської області (93600, Луганська область, смт.Станично-Луганське, вул..Леніна, 25) після набрання постановою законної сили.

Постанова підлягає негайному виконанню .

Постанова набирає законної сили в строк і порядку, передбачені статтею 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

Постанова може бути оскаржена за правилами, встановленими ч. 8 ст. 1832, ст. ст. 185-187 КАС України.

<� Текст >

Суддя

К

.В. Агевич

Джерело: ЄДРСР 19381591
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку