open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
7/223-3391

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"03" жовтня 2006 р.

Справа № 7/223-3391


Господарський суд Тернопільської області

у складі судді Стадник М.С.

Розглянув справу


за позовом: Прокурора Теребовлянського району Тернопільської області в інтересах держави в особі Тернопільського територіального управління Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку, м. Тернопіль, вул. Шпитальна, 7, 46008

до відповідача: Відкритого акціонерного товариства „Золотниківська агропромтехніка”, с. Золотники, вул. І. Франка, 11, Теребовлянський район, Тернопільська область, 48115


за участю представників сторін:


прокурора: Свачій Марія Іванівна –посвідчення № 57

позивача: Сампара Галина Миколаївна –довіреність №10-ТЕ від 14.07.06р..


Суть справи:

Прокурор Теребовлянського району Тернопільської області звернувся з позовом в інтересах держави в особі Тернопільського територіального управління Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку про стягнення з Відкритого акціонерного товариства „Золотниківська агропромтехніка” 340 грн. штрафних санкцій.

Сторони, відповідно до ст. 64 ГПК України, повідомлені про час та місце розгляду спору.

Учасникам судового процесу в засіданні роз’яснено права і обов’язки, передбачені ст.ст. 22, 29 ГПК України.

Відповідач без поважних причин витребувані ухвалою суду від 05.09.2006р. матеріали не подав, участь повноважного представника в засіданні не забезпечив.

Спір розглядається за наявними в справі матеріалами, відповідно до ст. 75 ГПК України.


Розглянувши матеріали справи, заслухавши прокурора, пояснення представника позивача, встановлено:


- відповідно до ст. 24 Закону України “Про цінні папери і фондову біржу” від 18.06.1991р. (далі - Закон), п. 1 “Положення про надання регулярної інформації відкритими акціонерними товариствами та підприємствами –емітентами облігацій”, затвердженого рішенням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку (далі - Комісія) від 09.06.1998 р. № 72 (з наступними змінами та доповненнями) (далі - Положення), товариство зобов’язане не менше одного разу на рік інформувати громадськість про своє господарсько-фінансове становище, шляхом публікації не пізніше дев’яти місяців року, наступного за звітним, річного звіту, який надсилається держателям акцій та реєструвальному органу - територіальному управлінню Комісії згідно з місцезнаходженням товариства, до 30 квітня року, наступного за звітним.

Як випливає з матеріалів справи, відповідач в порушення ст. 24 Закону та п. 1.3 Положення, регулярну інформацію (звіт) в територіальний орган управління, яким є Тернопільське територіальне управління Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку, за 2004 рік не подав, у зв’язку з чим позивачем по справі на підставі п. 10 ст.8 Закону України „Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні” товариству видано обов’язкове для виконання Розпорядження № 52-ТЕ від 09.11.2005р. про усунення порушень законодавства про цінні папери, яким його зобов’язано у термін до 10.01.2006р. усунути виявлені порушення чинного законодавства про цінні папери та надати територіальному управлінню регулярну інформацію (звіт) за 2004р.,

Відповідно до ч. 1 ст. 11 Закону України „Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні”, за ухилення від виконання або несвоєчасне виконання розпоряджень, рішень про усунення порушень щодо цінних паперів Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку уповноважена накладати на юридичних осіб штраф у розмірі до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Постановою Тернопільського територіального управління Державної комісії з цінних паперів і фондового ринку № 05-ТЕ від 07.02.2006р. за ухилення від виконання Розпорядження № 52-ТЕ від 09.11.2005р. про усунення порушень законодавства про цінні папери, у відповідності до ст.ст. 9, 11 Закону України “Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні” (далі –Закон України) до відповідача –Відкритого акціонерного товариства „Золотниківська Агропромтехніка” застосовано штрафні санкції у розмірі 340 грн., що складає 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Відповідно до постанови відповідач повинен був сплатити штраф на протязі 15 днів з дня її отримання та на підтвердження її виконання направити на адресу управління розрахунковий документ.

Постанова відповідачу направлена 07.02.2006 року, що підтверджується реєстром відправної кореспонденції, та ним не оскаржена в порядку встановленому ч. 2 ст.11 Закону України.

Приймаючи до уваги, що відповідач не надав доказів виконання постанови, а тому позов підлягає до задоволення як обґрунтовано заявлений та неоспорений відповідачем, відповідно до частини 3 ст.11 Закону України, яка передбачає судовий порядок стягнення штрафів накладених Комісією.


Державне мито в сумі 102 грн. та витрати на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу в сумі 118 грн. покладаються на відповідача на підставі ст. 49 ГПК України.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 43, 49, 82, 84 ГПК України, господарський суд


ВИРІШИВ:


1.Позов задовольнити.

2.Стягнути з Відкритого акціонерного товариства „Золотниківська агропромтехніка”, с. Золотники, вул. І. Франка, 11, Теребовлянський район, Тернопільська область, код 00907421:

а/ в доход державного бюджету України:

- 340 грн. штрафу за порушення на ринку цінних паперів;

- 102 грн. державного мита;

б/ на користь Державного підприємства „Судовий інформаційний центр” м.Київ, пр. Перемоги, 44, р/р 26002014180001 в ВАТ „Банк Універсальний” м.Львів, МФО 325707, ЄДРПОУ 30045370 - 118 грн. витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу.

Видати накази.


На рішення суду, яке не набрало законної сили, сторони мають право подати апеляційну скаргу, а прокурор – апеляційне подання, протягом десяти днів з дня прийняття (підписання) рішення “13” жовтня 2006р., через місцевий господарський суд.



Суддя М.С. Стадник

Джерело: ЄДРСР 187802
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку