open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

Справа № 2-а/2520/3140/11

П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22.08.2011 року Сосницький районний суд Чернігівської області в складі судді Стельмах А.П., розглянувши у скороченому провадженні справу за адміністративним позовом ОСОБА_1 до управління пенсійного фонду України в Сосницькому районі про зобов’язання нарахування щомісячної державної соціальної допомоги як дитині війни,-

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду з позовною заявою до Управління Пенсійного фонду України в Сосницькому районі Чернігівської області про визнання дій неправомірними та зобов’язання нарахування щомісячної державної соціальної допомоги як дитині війни в розмірі 30 % мінімальної пенсії за віком відповідно до вимог ст. 6 Закону України «Про соціальний захист дітей війни».

Розглянувши подані сторонами документи і матеріали, з'ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтується позов, об'єктивно оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення спору по суті та прийшовши до переконання про наявність достатніх підстав для прийняття постанови у даній адміністративній справі у скороченому провадженні, керуючись ст. ст. 3, 6, 7 Закону України «Про соціальний захист дітей війни», ст. 28 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування»,Рішенням Конституційного Суду України від 22.05.2008 р. N 10-рп/2008, Законом України №3491-VI "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2011 рік" від 14.06.2011 р., Постановою Кабінету Міністрів України №745 від 06.07.2011 року «Про встановлення деяких розмірів виплат, що фінансуються за рахунок коштів державного бюджету» ст. ст. 6, 8, 70, 71, 86, 94, 128, 158-163, 183-2, 256 КАС України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Визнати бездіяльність управління Пенсійного фонду України в Сосницькому районі Чернігівської області щодо невиплати на користь ОСОБА_1 щомісячної соціальної допомоги як дитині війни протиправною.

Зобов'язати управління Пенсійного фонду України в Сосницькому районі Чернігівської області перерахувати на користь ОСОБА_1 пенсію з 24.11.2010 року по 22.07.2011 року включно (23.07.2011 р. - день набрання чинності Постанова Кабінету Міністрів України №745 від 06.07.2011 року “Про встановлення деяких розмірів виплат, що фінансуються за рахунок коштів державного бюджету”) з урахуванням її підвищення на 30 % мінімальної пенсії за віком відповідно до вимог ст. 6 Закону України «Про соціальний захист дітей війни», ст. 28 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», з урахуванням проведених виплат та забезпечити її виплату.

Стягнути з Державного бюджету України на користь ОСОБА_1 в рахунок повернення сплаченого державного мита 3 грн. 40 коп.

Постанова суду підлягає негайному виконанню у межах стягнення суми платежу за один місяць.

Постанова, прийнята у скороченому провадженні, крім випадків її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною.

Постанова може бути оскаржена протягом десяти днів з дня отримання копії цієї постанови шляхом подачі апеляційної скарги до Київського апеляційного адміністративного суду через Сосницький районний суд Чернігівської області з одночасним надсиланням копії апеляційної скарги до Київського апеляційного адміністративного суду.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку її апеляційного оскарження.

Суддя А.П. Стельмах

Джерело: ЄДРСР 18704038
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку