open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ

УХВАЛА

14 червня 2011 року

справа

№ 5020-683/2011

За позовом Публічного акціонерного товариства „Страхова компанія „Країна”

( вулиця Електриків, 29-А, місто Київ, 04176,

вулиця Михайлівська, 24-б, офіс 93, місто Київ, 01001)

до Товариства з обмеженою відповідальністю „Крим-Петрол”

(вулиця Очаківців, 26, місто Севастополь, 99011

вулиця Хрустальова, 6, місто Севастополь, 99011)

про відшкодування майнової шкоди в порядку регресу у розмірі 4391,00 грн.,

суддя Шевчук Н.Г.

За участю представників:

позивача –не з’явився;

відповідача – ОСОБА_1., довіреність № 214 від 14.03.2011.

Публічне акціонерне товариство „Страхова компанія „Країна” звернулось до господарського суду міста Севастополя з позовною заявою до товариства з обмеженою відповідальністю „Крим-Петрол” про відшкодування майнової шкоди в порядку регресу у розмірі 4391,00 грн.

Суд розглянув клопотання позивача, яке подано до початку судового засідання (вх.. 6295/11 від 14.06.2011), про заміну неналежного відповідача у зв’язку з тим, що позивачу під час розгляду справи стало відомо, що на момент страхового випадку (ДТП з участю автомобіля Daewoo Lanos TF69 д.н.з. НОМЕР_1, що належить ТОВ „Крим-Петрол”) між товариством з обмеженою відповідальністю „Крим-Петрол” та товариством з обмеженою відповідальністю „НК Альфа-нафта” укладено договір оренди транспортного засобу № 48 від 17.10.2006, відповідно до якого зазначений вище транспортний засіб знаходився в оренді у товариства з обмеженою відповідальністю „НК Альфа-нафта” (т. 2 арк. с. 1-2).

Відповідач у відзиві на позовну заяву також просить відмовити у задоволенні позовних вимог, у зв’язку з тим, що транспортний засіб, за участю якого трапилась ДТП, знаходився в оренді у товариства з обмеженою відповідальністю „НК Альфа-нафта”, та вважає себе неналежним відповідачем (т. 2 арк. с. 106-107).

Відповідно до частини другої статті 1187 Цивільного кодексу України шкода, завдана джерелом підвищеної небезпеки, відшкодовується особою, яка на відповідній правовій підставі (право власності, інше речове право, договір підряду, оренди тощо) володіє транспортним засобом, механізмом, іншим об'єктом, використання, зберігання або утримання якого створює підвищену небезпеку.

Суд з’ясував, що відповідно до договору № 48-им оренди транспортного засобу від 17.10.2006 та акту приймання-передачі від 17.10.2006 орендодавець ТОВ „Крим-Петрол” передав, а орендар ТОВ „НК Альфа-нафта” прийняв у оренду автомобіль Daewoo Lanos TF69Y д.н.з. НОМЕР_1. Угодою від 30.04.2009 договір розірваний, автомобіль Daewoo Lanos TF69Y д.н.з. НОМЕР_1 повернутий орендодавцю.

Таким чином, транспортний засіб з участю якого сталась ДТП, перебував у товариства з обмеженою відповідальністю „НК Альфа-нафта” на праві оренди.

На підставі викладеного суд вважає за необхідне відповідно до статті 24 Господарського процесуального кодексу України замінити неналежного відповідача товариство з обмеженою відповідальністю „Крим-Петрол” на належного відповідача товариство з обмеженою відповідальністю „НК Альфа-нафта”.

Відповідно до витягу з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України товариство з обмеженою відповідальністю „НК Альфа-нафта” зареєстровано за адресою: вул. Лесі Українки, буд. 26, місто Київ, 01133 (т. 2 арк. 9).

Справи у спорах, що виникають при виконанні господарських договорів та з інших підстав, а також справи про визнання недійсними актів розглядаються господарським судом за місцезнаходженням відповідача (частина друга статті 15 Господарського процесуального кодексу України).

Якщо справа не підсудна даному господарському суду, то відповідно до частини першої статті 17 цього Кодексу матеріали справи надсилаються господарським судом за встановленою підсудністю не пізніше п'яти днів з дня надходження позовної заяви або винесення ухвали про передачу справи.

Беручи до уваги викладене, керуючись частиною другої статті 15, частиною першою статті 17, статтями 24, 86 Господарського процесуального кодексу України суд

У Х В А Л И В :

1. Замінити первісного відповідача товариство з обмеженою відповідальністю „Крим-Петрол” на належного відповідача товариство з обмеженою відповідальністю „НК Альфа-нафта”.

2. Передати справу за підсудністю до господарського суду міста Києва.

Суддя підпис Н.Г. Шевчук

Джерело: ЄДРСР 16937320
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку