open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Харківський окружний адміністративний суд

61004 м. Харків вул. Мар'їнська, 18-Б-3

У Х В А Л А

21.06.11 р. м. Харків

Харківський окружний адміністративний суд у складі

Головуючого –Судді Архіпової С.В.,

при секретарі судового засідання –Солуяновій Н.В.,

за участю –представника позивача –Крашенінніков В.В.,

представника відповідача –Струкова Л.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Харківського окружного адміністративного суду адміністративну справу

за позовом Управління Державної служби охорони при ГУ МВС України в Харківській області

до Управління містобудування, архітектури та земельних відносин Департаменту містобудування, архітектури та земельних відносин Харківської міської ради

про скасування припису

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду з зазначеним позовом та просив суд скасувати припис відповідача від 03.03.2011р. № 05/89 про необхідність усунення порушень розміщення зовнішньої реклами.

Від позивача до суду надійшло клопотання про передачу даної справи до розгляду до іншого суду за місцезнаходженням позивача, оскільки дана справа підсудна місцевому районному суду як адміністративному.

Відповідно до ч.2 ст. 18 КАС України окружним адміністративним судам підсудні адміністративні справи, у яких однією зі сторін є орган державної влади, інший державний орган, орган влади Автономної Республіки Крим, обласна рада, Київська або Севастопольська міська рада, їх посадова чи службова особа, крім випадків, передбачених цим Кодексом, та крім справ з приводу їхніх рішень, дій чи бездіяльності у справах про адміністративні проступки та справ, які підсудні місцевим загальним судам як адміністративним судам.

Відповідно до ч.2 ст. 19 Кодексу адміністративного судочинства України адміністративні справи з приводу оскарження правових актів індивідуальної дії, а також дій чи бездіяльності суб'єктів владних повноважень, які стосуються інтересів конкретної особи, вирішуються адміністративними судами за місцем проживання (перебування, знаходження) позивача.

Згідно п. З ч. 1 ст. 22 КАС України суд передає адміністративну справу на розгляд іншого адміністративного суду, якщо після відкриття провадження у справі виявилося, що провадження у справі відкрито без дотримання правил територіальної підсудності.

Враховуючи, що від позивача у справі до суду надійшло клопотання про передачу справи до розгляду до іншого суду за місцем знаходження позивача та з поданого клопотання встановлено, що адміністративним судом за місцезнаходженням позивача є Ленінський районний суд як адміністративний, суд доходить висновку про обґрунтованість поданого клопотання та необхідність його задоволення.

На підставі викладеного та керуючись ст., ст. 17,18,19,22 КАС України, суд

УХВАЛИВ :

Адміністративну справу за позовом Управління Державної служби охорони при ГУ МВС України в Харківській області до Управління містобудування, архітектури та земельних відносин Департаменту містобудування, архітектури та земельних відносин Харківської міської ради про скасування припису направити для розгляду до Ленінського районного суду м. Харкова як адміністративного суду.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку, передбаченого для подання апеляційної скарги. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Харківського апеляційного адміністративного суду через Харківський окружний адміністративний суд шляхом подачі в 5-денний строк з дня отримання копії ухвали апеляційної скарги, з подачею її копії до апеляційної інстанції . Якщо ухвалу було постановлено без виклику особи, яка її оскаржує, то строк подання апеляційної скарги обчислюється з дня отримання нею копії ухвали.

Суддя С.В Архіпова

Джерело: ЄДРСР 16478217
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку