open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа № 2а/1570/4272/2011

УХВАЛА

07 червня 2011 року

Суддя Одеського окружного адміністративного суду Бойко Л.М., вивчивши адміністративний позов ОСОБА_1 до інспектора ДПС УДАІ ОМУ УМВС України в Одеській області Бажина Володимира Юрійовича про визнання не чинними протоколу ВН 1 № 357302 та постанови ВН 1 № 055138 по справі про адміністративне правопорушення від 29.05.2011р.,-

В С Т А Н О В И В:

06.06.2011р. до суду надійшов адміністративний позов ОСОБА_1 до інспектора ДПС УДАІ ОМУ УМВС України в Одеській області Бажина Володимира Юрійовича про визнання не чинними протоколу ВН 1 № 357302 та постанови ВН 1 № 055138 по справі про адміністративне правопорушення від 29.05.2011р.

У відповідності зі ст. 107 КАС України при вирішені питання про відкриття провадження в адміністративній справі суддя, зокрема, з’ясовує, чи немає інших підстав для повернення позовної заяви, залишення її без розгляду або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених цим Кодексом.

Згідно до ч. 2 ст. 4 Кодексу адміністративного судочинства України юрисдикція адміністративних судів поширюється на всі публічно-правові спори, крім спорів, для яких законом встановлений інший порядок судового вирішення.

Відповідно до матеріалів адміністративного позову ОСОБА_1 притягнуто до адміністративної відповідальності і накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу за правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 122 КУпАП.

Згідно до ст. 288 Кодексу України про адміністративні правопорушення постанову іншого органу (посадової особи) про накладення адміністративного стягнення може бути оскаржено у вищестоящий орган (вищестоящій посадовій особі) або в районний, районний у місті, міський чи міськрайонний суд у порядку, визначеному Кодексом адміністративного судочинства України, з особливостями, встановленими цим Кодексом.

У відповідності з п. 2 ч. 1 ст. 18 КАС України місцевим загальним судам як адміністративним судам підсудні усі адміністративні справи з приводу рішень, дій чи бездіяльності суб’єктів владних повноважень у справах про притягнення до адміністративної відповідальності.

Таким чином, адміністративний позов ОСОБА_1 до інспектора ДПС УДАІ ОМУ УМВС України в Одеській області Бажина Володимира Юрійовича про визнання не чинними протоколу ВН 1 № 357302 та постанови ВН 1 № 055138 по справі про адміністративне правопорушення від 29.05.2011р. не підсудний Одеському окружному адміністративному суду. Заявлені позовні вимоги підлягають розгляду в порядку адміністративного судочинства місцевим загальним судом як адміністративним.

Відповідно до п. 6 ч. 3 ст. 108 Кодексу адміністративного судочинства України позовна заява повертається позивачеві, якщо справа не підсудна цьому адміністративному суду.

Керуючись ст. ст. 17, 18, п. 6 ч. 3 ст. 108 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

У Х В А Л И В:

Адміністративний позов ОСОБА_1 до інспектора ДПС УДАІ ОМУ УМВС України в Одеській області Бажина Володимира Юрійовича про визнання не чинними протоколу ВН 1 № 357302 та постанови ВН 1 № 055138 по справі про адміністративне правопорушення від 29.05.2011р., - повернути позивачу.

Роз’яснити позивачу, що справи щодо оскарження постанов про притягнення до адміністративної відповідальності та накладення адміністративних стягнень підсудні місцевому загальному суду як адміністративному.

Копію ухвали про повернення позовної заяви разом із позовною заявою й усіма доданими до неї матеріалами надіслати Позивачу.

Ухвала суду про повернення позовної заяви може бути оскаржена до Одеського апеляційного адміністративного суду шляхом подання апеляційної скарги через Одеський окружний адміністративний суд протягом п’яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя Л.М. Бойко

Джерело: ЄДРСР 16475248
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку