open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

79018, м. Львів, вул. Чоловського, 2

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

22 квітня 2011 р. № 2а-3500/11/1370

Львівський окружний адміністративний суд у складі головуючого-судді Крутько О.В. розглянувши в порядку скороченого провадження адміністративну справу за позовом Державної податкової інспекції у Стрийському районі Львівської області до приватного підприємця ОСОБА_1 про припинення підприємницької діяльності, -

в с т а н о в и в :

Позивач звернувся з позовом про припинення підприємницької діяльності приватного підприємця ОСОБА_1 (надалі ОСОБА_1.).

Ухвалою від 24.03.2011 року суд відкрив скорочене провадження у даній справі, надав відповідачу строк для подання заперечення проти позову або заяви про визнання позову та роз’яснив наслідки такого неподання.

Згідно поштового повідомлення відповідач ОСОБА_1 отримав 12.04.2011 року копію ухвали про відкриття скороченого провадження у даній справі.

З врахуванням того, що на адресу суду від відповідача не надходило заперечення проти позову та заяви про визнання позову, суд вважає за можливе, у відповідності до вимог ч.4 ст.183-2 КАС України, розглядати справу в порядку скороченого провадження одноособово, без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі

Розглянувши матеріали справи, дослідивши надані докази, суд даючи правову оцінку спірним правовідносинам виходив з наступного.

ОСОБА_1 зареєстрований Виконавчим комітетом Стрийської міської ради Львівської області як суб’єкт підприємницької діяльності –фізична особа, та перебуває на обліку з 23.04.2007 р. за №312 в Державній податковій інспекції у Стрийському районі Львівської області.

Згідно акту від 23.11.2010 року складеного ДПІ у Стрийському районі Львівської області відповідач не подає податкову звітність з 05.01.2009 року по даний час.

Відповідно до довідки позивача б/н у відповідача –ОСОБА_1 станом на 22.11.2010 року немає заборгованості перед бюджетом.

Відповідно до п.п.16.1.3 ст.16 Податкового кодексу України платники податків зобов’язані подавати до контролюючих органів, у порядку встановленому податковим законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов’язані з обчисленням і сплатою податків і зборів.

Відповідно до п.20.1.12 ст.20 Податкового кодексу України органи державної податкової служби мають право у випадках, встановлених законом, звертатися до суду

щодо припинення юридичної особи та підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця про визнання недійсними установчих (засновницьких) документів суб'єктів господарювання.

Згідно п.49.2 ст. 49 Податкового Кодексу України платник податків зобов’язаний за кожний встановлений звітний період подавати податкові декларації щодо кожного окремого податку, платником якого він є, незалежно від того, чи провадив такий платник податку господарську діяльність у звітному періоді.

Згідно п. 1 та 2 ст. 46 Закону України „ Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців” державна реєстрація припинення підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця проводиться крім іншого у разі постановлення судового рішення про припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця. При цьому підставою для винесення рішення про припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця, зокрема, є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Згідно п.3 ст. 46 Закону України „ Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців” фізична особа позбавляється статусу підприємця з дати внесення до Єдиного державного реєстру запису про державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності фізичної особи -підприємця.

З огляду на викладене, у зв'язку з наявністю документально підтвердженої підстави для припинення підприємницької діяльності, зокрема, неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону, позовнi вимоги обґрунтовані матеріалами справи, відповідають чинному законодавству і підлягають задоволенню.

Керуючись ст. ст. 51, 71, 86, 158, 159, 160-163, 167, 183-2, КАС України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Позов задоволити повністю.

Припинити підприємницьку діяльність приватного підприємця ОСОБА_1 (АДРЕСА_1 ідентифікаційний код НОМЕР_1).

Копію постанови суду, після набрання нею законної сили, направити Державному реєстратору, за місцем реєстрації фізичної –особи підприємця для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення щодо припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця.

Постанову звернути до негайного виконання.

Постанова, прийнята в скороченому провадженні, крім випадків її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною. Постанова за результатами скороченого провадження може бути оскаржена в апеляційному порядку. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом 10 днів з дня отримання копії постанови. Строк для подання апеляційної скарги стороною або іншою особою, яка брала участь у справі обчислюється з моменту отримання копії постанови.

Суддя Крутько О.В.

Джерело: ЄДРСР 16038138
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку