open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
справа № 0670/3494/11

категорія 10.1

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 травня 2011 р. м. Житомир

Суддя Житомирського окружного адміністративного суду Сичова О.П., розглянувши у порядку письмового провадження адміністративну справу за позовом Управління Пенсійного фонду України в Олевському районі Житомирської області до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Червоний партизан" про стягнення 6393.10 грн.,

встановив:

Управління Пенсійного фонду України в Олевському районі Житомирської області звернулося до суду з вказаним позовом і зазначає, що відповідач як платник страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування зобов'язаний вносити до Пенсійного фонду плату, що покриває фактичні витрати на виплату і доставку пенсій особам, призначених відповідно до п.п. "б" - "з" ст. 13 Закону України „Про пенсійне забезпечення”. У зв'язку з невиконанням даного зобов'язання у відповідача виникла заборгованість перед позивачем на загальну суму 6393,10 грн., яку і просить стягнути з відповідача в судовому порядку.

Відповідно до частини ч.6 ст.128 КАС України розгляд даної справи проводиться у письмовому провадженні.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що позов підлягає задоволенню в повному обсязі з наступних підстав.

Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю "Червоний партизан" зареєстроване як платник страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування в управлінні Пенсійного фонду України в Олевському районі Житомирської області, реєстраційний номер ІНФОРМАЦІЯ_1.

Відповідно до п. 6 ч. 2 ст. 17, ч.3 ст.18 і ч. 6 ст. 20, п.2 Прикінцевих положень Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", страхувальник зобов'язаний нараховувати, обчислювати і сплачувати в установлені строки та в повному обсязі страхові внески. Страхувальники зобов'язані сплачувати страхові внески, нараховані за відповідний базовий звітний період, не пізніше ніж через 20 календарних днів із дня закінчення цього періоду. Страхові внески є цільовим загальнообов'язковим платежем, який справляється на всій території України у порядку, встановленому цим Законом. Перерахування страхових внесків здійснюється страхувальниками одночасно з одержанням (перерахуванням) кошів на оплату праці (виплати доходу), у тому числі у безготівковій чи натуральній формі або з виручки від реалізації товарів (послуг). Підприємства та організації з коштів, призначених на оплату праці, вносять до Пенсійного фонду плату, що покриває фактичні витрати на виплату і доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

Згідно з п.6 п.п.6.8 Інструкції про порядок обчислення та сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України №21-1 від 19.12.2003 р. зареєстрованою в МЮУ 16.01.2004 р. №64/8663, підприємства щомісяця до 25-го числа вносять до Пенсійного фонду зазначену в повідомленні місячну суму фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах. У разі зміни розміру пенсії або настання обставин, які впливають на суму відшкодування (смерть пенсіонера, зміна місця проживання та ін.), органи Пенсійного фонду повідомляють про це підприємства в місячний термін з моменту виникнення цих обставин. Суми фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за період з дати призначення пенсії до дати складання розрахунку фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених відповідно до частини 2 Прикінцевих положень Закону, сплачуються одночасно із оплатою фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за перший поточний місяць.

Із матеріалів справи вбачається, що у відповідача утворилась заборгованість перед позивачем по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пенсії за віком, призначеної на пільгових умовах ОСОБА_1 на загальну суму 6393 грн. 10 коп., чим порушено вимоги частини 2 Прикінцевих положень Закону України „Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”.

Дана заборгованість підтверджується розрахунками фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених відповідно до пунктів "б" - "з" ст.13 Закону України "Про пенсійне забезпечення" за липень 2010 року березень 2011 року.

Враховуючи викладене та те, що доказів про сплату боргу відповідачем не надано, суд вважає позовні вимоги обґрунтованими і такими, що підлягають задоволенню у повному обсязі.

Відповідно до ч. 4 ст. 94 КАС України у справах, в яких позивачем є суб'єкт владних повноважень, а відповідачем –фізична чи юридична особа, судові витрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 94, 158–163, 167, 186, 254 КАС України, суд -

постановив:

Позов задовольнити.

Стягнути з Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Червоний партизан" на користь Управління Пенсійного фонду України в Олевському районі Житомирської області заборгованість по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пенсії за віком, призначеної на пільгових умовах, за період з 01.07.2010 року по 31.03.2011 року в сумі 6393,10 грн.

Постанова суду може бути оскаржена до Житомирського апеляційного адміністративного суду через Житомирський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги протягом 10 днів з дня проголошення.

У разі застосування судом ч.3 ст. 160 КАС України, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом 10 днів з дня отримання копії постанови.

Головуючий суддя: О.П. Сичова

Повний текст постанови виготовлено: 06 травня 2011 р.

Джерело: ЄДРСР 15157938
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку