open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
7а/30-859

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

"19" березня 2008 р.

Справа № 7а/30-859

16 год. 00 хв.

м. Тернопіль

Господарський суд Тернопільської області

у складі судді Стадник М.С.

при секретарі судового засідання Лисому Я.І.


за позовом Прокурора Гусятинського району вул. Пушкіна, 9, смт.Гусятин,Тернопільська область,48200 в особі Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності , Тернопільського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності вул. Танцорова, 51, м.Тернопіль,46000 та Гусятинського відділення Підволочиської міжрайонної дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності вул. Тернопільська,14, смт.Гусятин, Тернопільська область,48200

до Приватного підприємства "Альянс" вул. Заводська, 1, м.Хоростків, Гусятинський район, Тернопільська область,48240

про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків в сумі 2517,20грн.


За участю представників сторін:

прокуратури: Савка Михайло Васильович, посвідчення №16;

позивача: Житник Марія Іванівна, довіреність №01-21-27 від 09.01.2008р.

відповідача: Грох Василь Михайлович –директор.

Суть справи:

Прокурор Гусятинського району звернувся з позовною заявою в інтересах держави в особі Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, Тернопільського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, Гусятинського відділення Підволочиської міжрайонної дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності про стягнення з Приватного підприємства "Альянс" недоїмки зі сплати страхових внесків в сумі 2517,20грн.

Сторони повідомлені про час та місце розгляду справи у відповідності до вимог ст.33 Кодексу адміністративного судочинства України (далі –КАС України).

Відповідач проти позовних вимог не заперечуєв, суму боргу визнав та пояснив, що суму заборгованості не погашено у зв’язку з тим, що розрахунковий рахунок підприємства арештовано виконавчою службою.

Сторонам в судовому засіданні роз’яснено права і обов’язки, передбачені ст.ст. 49, 51 Кодексу адміністративного судочинства України.


Розглянувши матеріали справи, заслухавши прокурора та пояснення представника відповідача, судом встановлено:

- страхування громадян на випадок тимчасової втрати працездатності є, відповідно до ст. 4 „Основ законодавства України про загальнообов’язкове державне соціальне страхування” від 14.01.1998 року (із відповідними змінами та доповненнями), окремим видом загальнообов’язкового державного соціального страхування і здійснюється на підставі Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням” від 18.01.2001 року № 2240-ІІІ (далі Закон).

Платниками страхових внесків є страхувальники, які набувають статус платника страхових внесків з дня їх реєстрації у виконавчих дирекціях відділень Фонду та застраховані особи (ст. 22 Закону).

Страхувальниками осіб, які підлягають загальнообов’язковому державному страхуванню згідно вищезазначеного Закону є роботодавці, які повинні своєчасно та в повному обсязі сплачувати страхові внески до Фонду в установленому законодавством порядку.

Порядок сплати та розмір страхових внесків встановлений п. 1. ст. 1 Закону України „Про розмір внесків на деякі види загальнообов‘язкового державного соціального страхування” від 11.01.2001р. та ст. 23 Закону, відповідно до яких страхувальники сплачують страхові внески один раз на місяць у день, встановлений для одержання в установах банків коштів на оплату праці за відповідний період, а саме: для роботодавців ставка внесків у розмірі 1,5 відсотка, від суми фактичних витрат на оплату праці найманим працівникам та за найманих працівників в розмірі 0,5 відсотка для тих в кого заробітна плата нижча прожиткового мінімуму, встановленого для працездатної особи та 1 відсотка суми оплати праці для найманих працівників в яких заробітна плата вища прожиткового мінімуму, по відношенню до якої підприємство виступає не як платник, а як особа зобов’язана нараховувати, утримувати і перераховувати фонду страховий внесок по найманих працівниках.

У разі нестачі у страхувальників –роботодавців коштів для виплати заробітної плати та сплати страхових внесків у повному обсязі нарахування їх на заробітну плату і перерахування страхових внесків до Фонду проводиться пропорційно до сум заробітної плати.

Як випливає із матеріалів справи, відповідач зареєстрований у виконавчій дирекції Фонду як страхувальник з 17.04.2002року.

Згідно поданого платником Звіту про нараховані внески, перерахування та витрати, пов’язані з загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності за 2007 рік, станом на 01.01.2008р. за ним рахується недоїмка в сумі 2517,20 грн. із яких заборгованість в сумі 2386,32 грн. станом на 01.10.2001р., 108,94грн. –внески за 2005р., 21,94грн. –за 2006рік.

При таких обставинах позовні вимоги про стягнення 2517,20грн. недоїмки підлягають до задоволення як обґрунтовано заявлені та визнані відповідачем.


Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 160, 162, 163 КАС України, господарський суд

ПОСТАНОВИВ:


1.Позовні вимоги задовольнити.

2.Стягнути з Приватного підприємства "Альянс" вул. Заводська, 1, м.Хоростків, Гусятинський район, Тернопільська область,48240, код 3978080 на користь Гусятинського відділення Підволочиської міжрайонної дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності вул. Тернопільська,14, смт.Гусятин, Тернопільська область,48200, р/р 25609201 в ТОД АППБ „Аваль”, МФО 338501, код 2624535– 2517,20 грн. недоїмки по страхових внесках .


Постанова суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження. На постанову суду сторони мають право подати заяву про апеляційне її оскарження протягом десяти днів з дня складення постанови в повному обсязі (24 березня 2008р.) до Львівського апеляційного адміністративного суду, а протягом 20 днів після подання заяви - подати апеляційну скаргу.

Суддя М.С. Стадник

Джерело: ЄДРСР 1511302
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку