open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 2-а-405/11

П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"04" січня 2011 р.

Кобеляцький районний суд Полтавської області у складі:

головуючого судді Голубенка В.Л.

розглянувши в порядку письмового провадження справу за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Управління Пенсійного Фонду України в Кобеляцькому районі про поновлення пропущеного строку для звернення до суду та зобовязання нарахування щомісячної соціальної допомоги у розмірі 30 відсотків мінімальної пенсії за віком та забезпечення її виплати в період з 01 січня 2006 року по 31 грудня 2010 року включно,

В С Т А Н О В И В:

Позивачка звернулась з адміністративним позовом до Управління Пенсійного фонду України у Кобеляцькому районі Полтавської області, в якому просить суд поновити пропущений з поважних причин строк звернення до суду та визнати незаконною відмову управління Пенсійного фонду України в Кобеляцькому районі щодо виплати соціальної допомоги у розмірі 30 відсотків мінімальної пенсії за віком, зобовязати відповідача здійснити перерахунок пенсії з підвищенням її на 30% мінімальної пенсії за віком та забезпечити її виплату за період з 01 січня 2006 року по 31 грудня 2010 року включно.

В обґрунтування своїх позовних вимог позивач посилався на те, що належить до соціальної категорії «Дитина війни» та відповідно до ст. 6 Закону України «Про соціальний захист дітей війни» з 01 січня 2006 року по 31 грудня 2010 року має право на отримання соціальної допомоги в розмірі 30% від мінімального розміру пенсії за віком.

Відповідач надав заперечення на позов, в яких просить суд в задоволенні позову відмовити.

Суд вирішив можливим розглянути справу у відсутність сторін, на підставі наявних у справі доказів в порядку скороченого провадження.

З матеріалів справи та наявних в ній доказів, судом встановлено наступне.

Ухвалою суду від 16 грудня 2010 року адміністративний позов в частині позовних вимог позивача щодо нарахування і виплати 30% надбавки до пенсії, як дитині війни за період з 01 січня 2006 року по 13червня 010 року залишено без розгляду у звязку з пропуском строку звернення до суду та не зазначенням причин пропуску строку звернення до суду.

Позивач має статус «Дитини війни», що також підтверджується пенсійним посвідченням НОМЕР_1 від 25.06.1985 р. (а.с. 7).

Враховуючи зазначений статус позивача, він відповідно до ст.6 Закону України „Про соціальний захист дітей війни” має право на отримання державної соціальної підтримки, а саме підвищення до пенсії в розмірі 30% мінімальної пенсії за віком.

Законом України «Про соціальний захист дітей війни» реалізовано конституційне право на соціальний захист громадян, які мають статус «дитини війни», серед яких їм надано право на отримання 30% доплати до пенсії.

Відповідно до ч.2 ст.6 Конституції України органи законодавчої, виконавчої та судової влади здійснюють свої повноваження у встановлених Конституцією межах і відповідно до законів України.

Тому суд вважає визнати протиправною бездіяльність УПФУ в Кобеляцькому районі Полтавської області, по не виконанню з 14 червня 2010 року по 31 грудня 2010 року включно приписів статті 6 Закону України «Про соціальний захист дітей війни», яка призвела до порушення прав позивача на своєчасне нарахування на отримання доплати до пенсії.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 10, 11, 71, 159, 163, 256, 167 КАС України, ст. 64, 124, 152 Конституції України, ст.ст. 3, 6 Закону України «Про соціальний захист дітей війни», суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Позовні вимоги ОСОБА_1 до Управління Пенсійного фонду України в Кобеляцькому районі Полтавської області задовольнити .

Визнати протиправною бездіяльність Управління Пенсійного фонду України в Кобеляцькому районі Полтавської області.

Зобовязати Управління Пенсійного фонду України в Кобеляцькому районі Полтавської області здійснити перерахунок пенсії ОСОБА_1 з підвищенням її на 30% мінімальної пенсії за віком з розміру, встановленого ч. 1 ст. 28 Закону України „Про загальнообовязкове державне пенсійне страхування” та провести відповідні виплати за 2010 рік з 14 червня 2010 року по 31 грудня 2010 року включно з урахуванням проведених виплат згідно довідки управління Пенсійного фонду України в Кобеляцькому районі Полтавської області.

Постанова підлягає негайному виконанню.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Харківського апеляційного адміністративного суду через Кобеляцький районний суд шляхом подачі апеляційної скарги протягом десяти днів з дня вручення копії постанови сторонам.


Суддя:


Джерело: ЄДРСР 14883488
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку