open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 525/1327/23

Провадження №3/525/23/2024

П О С Т А Н О В А

02.02.2024 селище Велика Багачка

Суддя Великобагачанського районного суду Полтавської області Прасол Я.В., розглянувши заяву захисника адвоката Матвійця Володимира Миколайовича про проведення судового засідання в режимі відеоконференції по справі про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 за ч. 1 ст. 130 КУпАП,

у с т а н о в и л а:

У провадженні Великобагачанського районного суду Полтавської області знаходиться справа про притягнення до адміністративної відповідальності зач. 1 ст. 130 КУпАПвідносно ОСОБА_1 . Судове засідання призначено на 10 год. 00 хв. 02.02.2024.

31.01.2024 та 02.02.2024 до суду надійшли заяви захисника адвоката Матвійця В.М. про проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Розглянувши вищевказані заяви суд приходить до переконання про можливість їх задоволення, виходячи з наступного.

Згідно ч. 7ст. 11 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», учасникам судового процесу на підставі судового рішення забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому законом.

Також, правова регламентація питання використання електронних технологій у судочинстві, зокрема, й відеоконференцзв`язку здійснена не тільки на національному, а й на міжнародному рівнях. Так, Комітет Міністрів Ради Європи у своїй Рекомендації №2 R(84) 5 від 28.02.1984 «Комітет Міністрів державам-членам щодо принципів цивільного судочинства, спрямованих на вдосконалення судової системи» зазначив таке: «Судові органи повинні мати у своєму розпорядженні найсучасніші технічні засоби для того, щоб вони могли здійснювати правосуддя найбільш ефективним способом, зокрема, шляхом полегшення доступу до різноманітних джерел права, а також шляхом прискорення відправлення правосуддя».

З метою забезпечення особі, яка притягається до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 права на захист, участі захисника адвоката Матвійця В.М. у судовому засіданні, оперативного розгляду справи, суд вважає за необхідне клопотання про проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів задовольнити і провести судове засідання, призначене на 10 год. 00 хв. 02.02.2024 у режимі відеоконференції з урахуванням наявних технічних можливостей у суді, з використанням підсистеми відеоконференцзв`язку «ВКЗ».

На підставі вищевикладеного та керуючись ст. 11 Закону України «Про судоустрій і статус суддів»,

у х в а л и л а:

Заяви адвоката Матвійця Володимира Миколайовича про проведення судового засідання в режимі відеоконференції по справі про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 за ч. 1 ст. 130 КУпАП - задовольнити.

Провести судове засідання о 10 год. 00 хв. 02.02.2024 в адміністративній справі №525/1327/23 відносно ОСОБА_1 за ч. 1 ст. 130 КУпАП в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою підсистеми відеоконференцзв`язку «ВКЗ» .

Копію даної постанови суду про участь особи в судовому засіданні в режимі відеоконференції направити особі, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції адвокату Матвійцю В.М. на адресу, яка вказана у заяві.

Постанова оскарженню не підлягає.

Суддя Я.В. Прасол

Джерело: ЄДРСР 116720494
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку