open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Справа № 483/1887/23

Провадження № 3/483/16/2024

П О С Т А Н О В А

16 січня 2024 року м. Очаків

Суддя Очаківського міськрайонного суду Миколаївської області Рак Л.М., розглянувши клопотання особи яка притягається до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 адвоката Живори Є.В. про здійснення в режимі відеоконференції судового розгляду справи про адміністративне правопорушення, що передбачене ч. 2 ст. 172-19 КУпАП відносно ОСОБА_1 , -

в с т а н о в и л а:

В провадженні Очаківського міськрайонного суду Миколаївської області перебуває справа про притягнення ОСОБА_1 до адміністративної відповідальності за вчинення правопорушення передбаченого ч. 2 ст.172-19 КУпАП.

16 січня 2024 до суду від адвоката особи яка притягається до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 адвоката Живори Є.В., надійшло клопотання про відкладення розгляду справи, яка призначена до розгляду на 13 год. 00 хв. 17 січня 2024 року та забезпечити проведення наступного судового засідання в режимі відео конференції за його участі та участі особи яка притягається до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 , проведення судового засідання просив забезпечити в Ізмаїльському міськрайонному суді Одеської області.

Так, згідно з нормами чинного КУпАП, проведення судових засідань по справах про адміністративні правопорушення в режимі відеоконференції не передбачено, тому застосуванню підлягає аналогія закону, визначена в КПК України.

У відповідності з положеннями п.п. 1, 4 ч. 1, ч. 2 ст. 336 КПК України, судове провадження може здійснюватися у режимі відеоконференції під час трансляції з іншого приміщення, у тому числі яке знаходиться поза межами приміщення суду (дистанційне судове провадження), зокрема, у разі неможливості безпосередньої участі учасника кримінального провадження в судовому провадженні за станом здоров`я або з інших поважних причин, необхідності вжиття таких заходів для забезпечення оперативності судового провадження, наявності інших підстав, визначених судом достатніми; суд ухвалює рішення про здійснення дистанційного судового провадження за власною ініціативою або за клопотанням сторони чи інших учасників кримінального провадження.

З урахуванням викладеного, а також того, що клопотання стосується організації судового процесу і його задоволення сприятиме реалізації права сторони бути присутньою в судовому засіданні, а також дотриманню процесуальних строків розгляду справи, дійшла висновку, що клопотання адвоката Живори Є.В. є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 2, 268 КУпАП, ст. 336 КПК України, суддя, -

п о с т а н о в и л а :

Розгляд справи про адміністративне правопорушення, що передбачене ч. 2 ст. 172-19 КУпАП відносно ОСОБА_1 , яка призначена на 13 год. 00 хв. 17 січня 2023 року, провести врежимі відеоконференції.

Доручити забезпечення проведення судового засідання у справі в режимі відеоконференції Ізмаїльському міськрайонному суді Одеської області.

Копію постанови про участь особи яка притягається до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 та адвоката Живори Є.В. у судовому засіданні в режимі відео конференції негайно надіслати до Ізмаїльського міськрайонногосуду Одеськоїобласті для забезпечення організації її виконання та адвокату Живорі Є.В. та особі яка притягається до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 для відома.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

Джерело: ЄДРСР 116315922
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку