open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 750/17753/23

Провадження № 3/750/5184/23

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

12 грудня 2023 року м. Чернігів

Суддя Деснянського районного суду м. Чернігова Рощина Т.С., за участю секретаря Приступа А.Р., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Чернігові матеріали про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянина України, який працює в Управлінні Державної міграційної служби України в Чернігівській області, який зареєстрований та проживає за адресою: АДРЕСА_1 , за ч.1 ст.185-13 КУпАП,

В С Т А Н О В И В:

Як слідує з протоколу про адміністративне правопорушення, який надійшов на розгляд суду, 14.09.2023 в м. Чернігів по вул. Шевченка, 53А, тимчасово виконуючий обов`язки начальника Управління державної міграційної служби України в Чернігівській області Рудницький В.О. а письмовий запит Управління Служби безпеки України в Чернігівській області (№74/2/2-6541 від 08.09.2023) за підписом начальника Управління Лях О., який був наданий в порядку п.3 ч.1 ст.25 Закону України «Про Службу безпеки України», п.5 ч.2 ст.7 Закону України «Про контррозвідувальну діяльність» про надання інформації та копій документів стосовно громадянина України/рф ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , надав інформацію (відповідь №7401.3.2-5838/74.2-23 від 14.09.2023 (вх.4519 від 20.09.2023)) не в повному обсязі, за що відповідальність передбачена ч.1 ст.185-13 КУпАП.

ОСОБА_1 у судовому засіданні свою вину у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 185-13 КУпАП не визнав повністю, пояснив, що він надав на запит всю інформацію, яку мав згідно баз даних, щодо надання запитуваних документів пояснив, що оскільки дані документи у підвідомчому йому управлінні не зберігаються, у відповіді було роз`яснено, до яких установ слід звертатися за витребуванням даних документів, оскільки останні зберігаються саме у цих установах, крім того, при наданні відповіді на зазначений у протоколі про адміністративне правопорушення запит, він керувався вказівками центрального апарату, офіційними роз`ясненнями, та листом від 22.02.2019р. ДМС України 7401.3.2-1809/74.1-19, про надання інформації, УСБУ в Чернігівській області було повідомлено про отримання копій документів, що містять персональні дані

Захисник Якуба Г.О. в судовому засіданні вважала, що особа, яка склала розглядуваний протокол про адміністративне правопорушення, а саме старший оперуповноважений в особливо важливих справах 2 відділу Головного відділу контррозвідки УСБ України в Чернігівській області капітан Хромов Я.С. не мав повноважень на складання розглядуваного протоколу про адміністративне правопорушення, оскільки його повноваження не підтверджені належним чином, а лише довідкою від 28.10.2023р. з місця служби, про те, що він уповноважений н складання протоколів про адміністративні правопорушення, передбачені ст.. 185-13 КУпАП; місце вчинення адміністративного правопорушення у протоколі зазначено невірно, а саме, УДМС України в Чернігівській області знаходиться у будинку 51А, а не 53А, як про це зазначено у протоколі, пояснила, що контррозвідувальна діяльність є різновидом оперативно-розшукової діяльності і тому в частині отримання персональних даних на неї мають поширюватися вимоги КПК України, вважала, що зазначені у запиті підстави, а саме п.5 ч.2 ст. 7 Закону України «Про контр розвідувальну діяльність» п.3 ч.1 ст. 25 Закону України «Про Службу безпеки України» не є належною правовою підставою для отримання оригіналів запитуваних документів, крім того будучи т.в.о. начальника УДМС України в Чернігівській області Рудницький В.О. при наданні відповіді на запит УСБУ, не мав у розпорядженні запитуваних документів, та просила закрити провадження по справі за відсутністю в діях ОСОБА_1 складу вказаного адміністративного правопорушення.

Заслухавши особу, що притягається до адміністративної відповідальності, його захисника, дослідивши матеріали справи, зокрема, письмові пояснення ОСОБА_1 та клопотання захисника про закриття провадження у справі із доданими до них копіями документів, суд вважає, що зі змісту листа від 14.09.2023р. у відповідь на запит УСБУ в Чернігівській області від 08.09.2023р. за підписом т.в.о. начальника УДМС України в Чернігівській області Рудницького В.О. було надано всю запитувану інформацію та роз`яснено до яких організацій слід звернутися за отриманням оригіналів запитуваних документів, оскільки такі не перебували у розпорядженні УДМС України в Чернігівській області.

Виходячи з сукупності досліджених в судовому засіданні доказів, суд приходить до висновку, що в діях ОСОБА_1 відсутній склад адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.185-13 КУпАП, у зв`язку з чим провадження у справі підлягає закриттю.

Керуючись ч.1 ст.185-13, ст.ст.247,283,284 КУпАП, -

П О С Т А Н О В И В:

Провадження у справі про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 за ч.1 ст.185-13 КУпАП - закрити за відсутністю в його діях складу адміністративного правопорушення.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. Постанова може бути оскаржена протягом десяти днів з дня винесення постанови. Апеляційна скарга подається до Чернігівського апеляційного суду через Деснянський районний суд м. Чернігова.

Суддя Т.С. Рощина

Джерело: ЄДРСР 115560608
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку