open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 2-1710/10

Р І Ш Е Н Н Я

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

«03» червня 2010 року

Балаклійський районний суд Харківської області у складі:

головуючого судді ЧАЙКА І.В.

за участю секретаря Грідіної Г.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м.Балаклія цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про стягнення аліментів на утримання неповнолітньої дитини,

в с т а н о в и в:

13 травня 2010 року ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до ОСОБА_2 про стягнення аліментів на утримання неповнолітньої дитини у розмірі 1/4 частини з усіх видів доходу відповідача. У своєму позові позивачка вказує, що від громадянського шлюбу з відповідачем вони мають неповнолітню дитину: дочку ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1. Відповідач добровільно не надає допомоги на утримання дитини. Дитина проживає з позивачкою та знаходиться на її утриманні.

Позивач у судове засідання не зявилася, але надала заяву про розгляд справи за її відсутності, також уточнила свої позовні вимоги, просить стягнути з відповідача аліменти на утримання неповнолітньої доньки в розмірі 465 грн. щомісяця.

Відповідач у судове засідання не зявився, але надав заяву про розгляд справи за його відсутності та зазначив, що позовні вимоги визнає у повному обсязі.

Згідно з ч.4 ст. 174 ЦПК України у разі визнання відповідачем позову суд, за наявності для того законних підстав, ухвалює рішення про задоволення позову. Таким чином, визнання відповідачем позову не суперечить закону, не порушує права, свободи чи інтереси інших осіб.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що позов підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідач дійсно є батьком ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1. Дитина проживає з позивачкою та знаходиться на її утриманні, відповідач матеріальної допомоги на утримання дитини не надає.

Згідно до ст. 180 СК України батьки зобовязані утримувати дитину до досягнення нею повноліття.

У відповідності до ст. 182 СК України при визначенні розміру аліментів суд враховує стан здоровя та матеріальне становище платника аліментів та дитини, наявність у відповідача інших утриманців.

Керуючись ст. ст. 10, 58-60, 174, 213, 215 ЦПК України, ст. 180-183 СК України ,суд

в и р і ш и в:

Позов задовольнити.

Стягнути з ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_2, мешканця АДРЕСА_1, приватний підприємець, аліменти на користь ОСОБА_1 в сумі 465 грн. щомісяця на утримання неповнолітньої дитини: ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, починаючи з 13.05.2010 року та до досягнення дитиною повноліття, але не менше встановленого законом мінімуму.

Згідно п.4 ч.3 ст.81 ЦПК України стягнути з ОСОБА_2 120 грн . витрат на інформаційно технічне забезпечення розгляду справи /одержувач платежу УДК у Балаклійському районі, найменування установи банку: ГУДКУ у Харківській області, код 24134225, р/р 31216259700021, МФО банку 851011/.

Стягнути з ОСОБА_2 у прибуток держави судовій збір у розмірі 51 грн.

Рішення може бути оскаржено до апеляційного суду Харківської області через Балаклійський районний суд Харківської області шляхом подачі в 10-денний строк з дня проголошення рішення заяви про апеляційне оскарження і поданням після цього протягом 20 днів апеляційної скарги.

СУДДЯ:

Джерело: ЄДРСР 10566757
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку